60 dkg sovány sertéshús
70 dkg megtisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 teáskanálnyi tárkony
5-6 szem bors
6 evőkanál olívaolaj
A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, az őrölt paprikát és a tárkonyt, ezzel leöntjük a burgonyát. Alufóliával lefedjük és így sütjük 180 fokon 15 percen át. Ezt követően a húsokat megforgatjuk és még 25-30 percen át sütjük. Melegen tálaljuk.
A kalácsszeletek mindkét oldalát a vaníliás cukorral ízesített tejbe mártjuk pár pillanatra, majd a felvert tojásba, és olajban megsütjük. Porcukorral megszórva, esetleg baracklekv...
Elkészítési idő: 15 min Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázom, fűszerezem, vegeta, bors, majoranna, fokhagymakrém, elkezdem sütni. A leveles tésztát méretre vágom a sütőedénybe, villával megböködöm, kikenem olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, durva kockákra vágjuk, majd egy tűzálló tálba öntjük. 2. Ráöntjük a paradicsomot, és kb. 50 ml vizet. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk az o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánokat meghámozzuk és felkockázzuk, almaecettel savanyított, sós vízben 5 percig főzzük. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes