60 dkg sovány sertéshús
70 dkg megtisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 teáskanálnyi tárkony
5-6 szem bors
6 evőkanál olívaolaj
A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, az őrölt paprikát és a tárkonyt, ezzel leöntjük a burgonyát. Alufóliával lefedjük és így sütjük 180 fokon 15 percen át. Ezt követően a húsokat megforgatjuk és még 25-30 percen át sütjük. Melegen tálaljuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A paprikát, paradicsomot szintén apróra szeleteljük, majd a hagymához adjuk. Ezt a lecsós al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük. A vajból lisztből tejből mártást készítünk. Mikor kicsit hűlt a mártás belekeverjük a többi hozzávalót. Vajjal kikent zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom és apró kockára vágom. A vöröshagymát szintén felvágom, és a zsíron megpirítom.Ráteszem a húst,és jól átforgatom a zsíron, míg egy kis levet enged .Ekkor annyi vize...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát, répát és zellert finomra aprítjuk. Paprikát kicsumázzuk, majd kockákra vágjuk Fazekat közepes lángra feltesszük, beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, és rádob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű