50 dkg laskagomba
50 dkg orsótészta
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
só, bors ízlés szerint
1 tk fűszerpaprika
1 tk pirosarany
petrezselyem
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük, majd a hagymát is apróra vágjuk és rádobjuk a szalonnára, megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát, pirosaranyat és egy kis borsot.
Jöhet rá a megmosott és felaprított gomba is, ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, hagyjuk főni kb. 15-20 percig. Ha megpuhult a gomba, és zsírjára sült, elfőtt a leve, akkor rátesszük a tejölt (én nem teszek a tejfölhöz lisztet), és összeforraljuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
A kifőzött tésztával tálaljuk, aki szereti reszelt sajtot is tehet a tetejére
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és addig főzzük,...
Elkészítési idő: 70 percA szalonnát vékony szeletekre vágom, és üvegesre kisütöm. A kisült zsírhoz még egy kanál zsírt teszek, és felével egyenletesen meglocsolok egy nagy hőálló edényt. A burgonyát vékon...
Elkészítési idő:A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes tés...
Elkészítési idő: