Családireceptkönyv.hu

Barátfüle vagy lekváros derelye krumplis tésztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg főtt burgonya
30 dkg finomliszt
2 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál búzadara
1 db tojás

pici cukor
A töltelékhez:
házi lekvár (szilva és meggy)
Valamint:
zsemlemorzsa
10 dkg teavaj én étolajjal készítem
fahéjas porcukor

Elkészítés:


A krumplit héjában főzöm, hagyom kihűlni, megpucolom és áttöröm egy nagyobb tálba. Hozzáadom a többi hozzávalót, és rugalmas, puha krumplis tésztát gyúrok. Lisztezett asztalra teszem, és 2 gombócot formázok belőle. Az egyik lesz az alja, a másik a teteje.

A tésztákat kinyújtom, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazok az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnék. Sodrófára tekerem a másik tésztát, és betakarom vele a lekvárgombócosat. Az ujjammal körbenyomkodom, majd derelyevágóval véglegesen elvágom a derelyéket.

Közben nagy lábosban sós vizet forralok, és nem rakom egyszerre bele, mert nem szeretném, ha szétázna, hanem 4-5 db-ot teszek csak a forró vízbe, majd 2-3 perc múlva a vajban aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatom.

Ezután újból 4-5 darabot belecsúsztatok, ha megfőtt, szűrőlapáttal kiszedem, és beleforgatom szintén a zsemlemorzsába.

Barátfüle vagy lekváros derelye krumplis tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ella vadas
Ella vadas

A hagymát megpirítom kézibeállításon Ellában.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsán darált husival és édesburgonyával by Salla
Padlizsán darált husival és édesburgonyával by Salla

2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároltam egy nagy fej hagymát, hozzáadtam a darált húst, himalája sót, borsot, majoránnát. Megfőztem, s csak ezután töltöttem meg vele a padlizsánt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aragóniai sonkás paella garnélarákkal
Aragóniai sonkás paella garnélarákkal

Egy serpenyőben megfelelő mennyiségű olaj hozzáadásával a kockára vágott sonkát, vöröshagymát és a csirkemellet pár percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és a fűsz...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk