menu

Családireceptkönyv.hu

Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg vöröshagyma
40 dkg paradicsom és paprika
25 dkg füstölt szalonna
1 kg gomba
4 kg csirkehús
20 dkg sertészsír
6 púpos evőkanál
őrölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
1 csípős paprika
2 babérlevél
1 teáskanálnyi őrölt feketebors
2 evőkanál só
csipetnyi kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor.

Elkészítés:


-A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk.
-A csirkehúst is eldaraboljuk.
-A bográcsban felolvasztjuk a sertészsírt, kisütjük benne a szalonnát. -Amikor már szép piros, akkor kiszedjük, és a visszamaradt zsírban megpároljuk a hagymát. Hozzákeverjük az őrölt fűszerpaprikát, felöntjük fél liter vízzel, majd összeforraljuk. Átforgatjuk benne a csirkehúst, és kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát és petrezselymet. Beledobjuk a csípős
paprikát is. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, apró kockákra vágott fokhagymával. Kevés vízzel pótoljuk a levét, és puhára főzzük. Kb. félórányi rotyogtatás után beleszórjuk a gombát, és készre főzzük a paprikást.
-Végül a vörösborral nyakon öntjük, óvatosan átforgatjuk az ételt, nehogy szétessenek a
húsok, egyet forralunk még rajta, és tálaljuk. Friss kenyérrel kínáljuk.

Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés bulgur
Csirkés bulgur

A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A húst megmossuk, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, húst és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Beletesszük az...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
RAKOTT TÉSZTA MAGYAROS HÚSGOLYÓKKAL SÜTVE
RAKOTT TÉSZTA MAGYAROS HÚSGOLYÓKKAL SÜTVE

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint, enyhén sós vízben kifőzöm. A húsgolyókat felforrósított serpenyőben, kevés zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem. Papírtörlőve...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos melegszenvics
Húsos melegszenvics

A tojásokat villával összetörjük a vagdalthússal, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, annyi tejfőllel összekeverjük hogy krémes állaga legyen. Füszerezzük sóval borsal. A keny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk