80 dkg vöröshagyma
40 dkg paradicsom és paprika
25 dkg füstölt szalonna
1 kg gomba
4 kg csirkehús
20 dkg sertészsír
6 púpos evőkanál
őrölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
1 csípős paprika
2 babérlevél
1 teáskanálnyi őrölt feketebors
2 evőkanál só
csipetnyi kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor.
-A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk.
-A csirkehúst is eldaraboljuk.
-A bográcsban felolvasztjuk a sertészsírt, kisütjük benne a szalonnát. -Amikor már szép piros, akkor kiszedjük, és a visszamaradt zsírban megpároljuk a hagymát. Hozzákeverjük az őrölt fűszerpaprikát, felöntjük fél liter vízzel, majd összeforraljuk. Átforgatjuk benne a csirkehúst, és kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát és petrezselymet. Beledobjuk a csípős
paprikát is. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, apró kockákra vágott fokhagymával. Kevés vízzel pótoljuk a levét, és puhára főzzük. Kb. félórányi rotyogtatás után beleszórjuk a gombát, és készre főzzük a paprikást.
-Végül a vörösborral nyakon öntjük, óvatosan átforgatjuk az ételt, nehogy szétessenek a
húsok, egyet forralunk még rajta, és tálaljuk. Friss kenyérrel kínáljuk.
A rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (Előző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szívet, ha szükséges lehártyázzuk, a végéről a zsíros részt levágjuk (ezt csak abban az esetben kell, ha rajta hagyják, nekem itt csak félbe vágni kellett, gyönyörű szívet vettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát dinsztelünk, fokhagymával, házi zöldségkeverékkel és egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd jöhet a kétféle zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, zeller is, és párolj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst tisztítsd meg alaposan, és vágd egységes méretű - nagyjából 1,5x1,5 centis - kockákra, aztán tedd egy kicsit félre. A szalonnát is darabold fel, majd a hagymát is. Egy mély...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű