menu

Családireceptkönyv.hu

Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg vöröshagyma
40 dkg paradicsom és paprika
25 dkg füstölt szalonna
1 kg gomba
4 kg csirkehús
20 dkg sertészsír
6 púpos evőkanál
őrölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
1 csípős paprika
2 babérlevél
1 teáskanálnyi őrölt feketebors
2 evőkanál só
csipetnyi kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor.

Elkészítés:


-A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk.
-A csirkehúst is eldaraboljuk.
-A bográcsban felolvasztjuk a sertészsírt, kisütjük benne a szalonnát. -Amikor már szép piros, akkor kiszedjük, és a visszamaradt zsírban megpároljuk a hagymát. Hozzákeverjük az őrölt fűszerpaprikát, felöntjük fél liter vízzel, majd összeforraljuk. Átforgatjuk benne a csirkehúst, és kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát és petrezselymet. Beledobjuk a csípős
paprikát is. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, apró kockákra vágott fokhagymával. Kevés vízzel pótoljuk a levét, és puhára főzzük. Kb. félórányi rotyogtatás után beleszórjuk a gombát, és készre főzzük a paprikást.
-Végül a vörösborral nyakon öntjük, óvatosan átforgatjuk az ételt, nehogy szétessenek a
húsok, egyet forralunk még rajta, és tálaljuk. Friss kenyérrel kínáljuk.

Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Töki pompos
Töki pompos

A krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez, vagy a 1,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztős liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rántott sajt
Rántott sajt

A tojásokat verjük fel egy tálba, a lisztet és a morzsát pedig másik két külön tálba szórjuk. A sajtot jó vastag szeletekre vágjuk, majd a lisztbe forgatjuk úgy, hogy mind...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szeghalmi aprópecsenye
Szeghalmi aprópecsenye

A hagymákat megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzákarikázzuk a zöldpaprikát, pár percig sütjük, közben a húst csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Borsozzuk...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Töltött korongok recept
Töltött korongok recept

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korong...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk