karfiol
3 dl tejszín
10 dkg vaj
2 tojássárga
1 ek. liszt
só
bors
reszelt sajt
A karfiolt szedd nagyobb rózsákra, sós vízben tedd fel főni, forrás után max. 5 percig főzd.
Közben készíts besamelt.
Vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel tejszínnel, majd húzd le a tűzről. Ha túlsűrűsödött, kevés tejjel hígítsd.Keverd bele a 2 tojássárgát, sóval, borssal ízesítsd.
A karfiolt szűrd le, majd rakd egy sütőtálba, szorosan egymás mellé helyezve a darabokat.
Öntsd nyakon a karfiolt a besamellel, majd mehet is a tál az előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt csodálatosra sül!
1. A csirkemell darabokat besózzuk, beborsozzuk, megszórjuk majorannával. 2. Egy sütőformát kibélelünk bacon szalonnával. 3. A befűszerezett, lisztben megforgatott csirkemell fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rózsáira szedett karfiolt sós vízben néhány perc alatt főzd félkészre. Szűrd le, turmixold össze, de ne simára, maradjon enyhén darabos a karfiol. Üss a morzsalékra 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűV miske zmiešame ryžu, mozzarellu, šunku, mrkvu a petržlen. Zmes preložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom alebo olejom. V inej miske zmiešame vajcia s mliekom, smo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hosszúkásra vágott hagymát megdinsztelem, az apróra vágott paprikát is. Megpárolom. A tojásokat felverem, ráöntöm, megsütöm. A kolbászkarikákat külön kisütöm. Így nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű