karfiol
3 dl tejszín
10 dkg vaj
2 tojássárga
1 ek. liszt
só
bors
reszelt sajt
A karfiolt szedd nagyobb rózsákra, sós vízben tedd fel főni, forrás után max. 5 percig főzd.
Közben készíts besamelt.
Vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel tejszínnel, majd húzd le a tűzről. Ha túlsűrűsödött, kevés tejjel hígítsd.Keverd bele a 2 tojássárgát, sóval, borssal ízesítsd.
A karfiolt szűrd le, majd rakd egy sütőtálba, szorosan egymás mellé helyezve a darabokat.
Öntsd nyakon a karfiolt a besamellel, majd mehet is a tál az előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt csodálatosra sül!
A gombóc hozzávalóit keverjük el, majd formázzunk belőle golyókat. Forró olajon süssük át ezeket, majd tegyük félre. Közben készítsük el a szószt: a megmaradt olajon pirítsuk meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. Kiolajoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson leírtak szerint, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 1-2 evőkanálnyi olajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Közben a hagymát, paprikát és a p...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűFőzzük meg a brokkolit, delikátos vízben (nem teljesen puhára). Közben fűszerezzük a csirkemellet sóval, kevés borssal, majd a olajon, hirtelen süssük pirosra. Egy jénai tálba besa...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű