karfiol
3 dl tejszín
10 dkg vaj
2 tojássárga
1 ek. liszt
só
bors
reszelt sajt
A karfiolt szedd nagyobb rózsákra, sós vízben tedd fel főni, forrás után max. 5 percig főzd.
Közben készíts besamelt.
Vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel tejszínnel, majd húzd le a tűzről. Ha túlsűrűsödött, kevés tejjel hígítsd.Keverd bele a 2 tojássárgát, sóval, borssal ízesítsd.
A karfiolt szűrd le, majd rakd egy sütőtálba, szorosan egymás mellé helyezve a darabokat.
Öntsd nyakon a karfiolt a besamellel, majd mehet is a tál az előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt csodálatosra sül!
a fagyasztott tésztát kiengedés után vágjuk kisebb darabokra, majd tekerjünk körbe vele egy-egy jó nagy kocka sajtot. Ezután fogjuk meg a vékony szeletekre vágott bacont, és szoros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra végjuk, kevés olajon puhára sütjük, közben sóval és borssal fűszerezzük, majd félretesszük, és melegen tartjuk. A csirkemellcsíkokat sóval, borssal, a citromlével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű