Hozzávalók a töltelékhez:
400-500 g darált sertéshús ( vagy csirkehús),
200-300 g gomba,
100-150 g sajt,
1 hagyma,
petrezselyemzöld,
só,
őrölt fekete bors.
Hozzávalók a bundához:
2-3 burgonya,
1 tojás,
liszt,
olaj.
Készítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban.
Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezselymet és keverjük össze a gombával és a hagymával, tetszés szerint fűszerezzük.
Vágjuk fel a sertés vagy a csirkehúst közepes nagyságú darabokra és klopfoljuk ki, fűszerezzük ízlés szerint. Minden darab húsra tegyünk egy kanál tölteléket. Hajtsuk be az oldalait és tekerjük össze.
Tisztítsuk meg a burgonyát és reszeljük le. Verjük fel a tojást és szórjuk meg kevés liszttel. Tegyünk egy tányérra lisztet, forgassuk bele a töltött húsokat, mártsuk bele a felvert tojásba és forgassuk meg a reszelt burgonyába, nyomkodjuk rá, hogy a húsra tapadjon. Forró olajban addig süssük, amíg minden oldala megpirul.
Melegítsük be a sütőt 180 fokra, tegyük az előpirított húsokat pappírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.
A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágot...
Elkészítési idő:A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és zellert. Fűszerezzük, hozzáöntjük a paradicsomlevet és amikor megpuhult a zeller és a hagyma leturmixoljuk, majd visszatesszük a...
Elkészítési idő:A sertészsírt bográcsban felhevítjük, a vöröshagymát apró kockákra vágva hozzátesszük, enyhén megsózzuk és megpároljuk. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a gulyáskrémet, a para...
Elkészítési idő: