Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, vagy sertéskaraj
30 dkg megtisztított burgonya
0,2 dl tej
10 dkg liszt
2 tojás
só, bors
olaj
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, összekeverjük a liszttel, a tejjel és a reszelt burgonyával. A húsokat a tésztába forgatjuk, kicsit megnyomkodjuk, hogy rátapadjon. Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.
A vizet feltesszük főzni, ezalatt elkészítjük a zöldségeket. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajat forrósítunk, beledobjuk a cukkiniket, és néha megkevergetve m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit vagy sütőlapot. A krumplikat mossuk meg, sikáljuk meg, majd töröljük szárazra. Tegyük őket az előkészített t...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA hagymát kis zsíron pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a darált húst. Kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát, lefedve pároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni. 2. Serpenyőben felhevítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű