250 g Nagyi titka félfogós búzaliszt
150 g vaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 tojás
1 evőkanál hideg víz
A töltelékhez
3 dl tejszín
3 darab tojás
150 g kecskesajt
1 puha körte
5 friss, aprított zsályalevél
só
bors
A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal belegyúrjuk. Az így kapott tésztát hűtőben tesszük. A lehűtött tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát.
A piteformában lévő tésztát villával megszurkáljuk és sütőpapírral letakarva 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük
A kecskesajtot és a körtét kockákra vágjuk, a többi töltelék hozzávalót összekeverjük. Az elősütött pitetésztára helyezzük a sajtot és a körtedarabokat, majd óvatosan ráöntjük a tojásos tejszínes keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
1 darab 24 cm-es piteformához
1. A csíkokra vágott kelkáposztát forrásban lévő Delikáttal ízesített vízben főzzük 3-5 percig. 2. Ezalatt a szeletelt debreceni kolbászt, zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a csirkemell pörköltet: Megpirítjuk kevés olajon az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és puhára pároljuk (saját le...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kifliket felkarikázzuk.Az almát megpucoljuk és le reszeljük ízesítjük cukorral,fahéjjal.Az öntetet hozzávalóit egy tálba összekeverem,a tepsit vajazom majd a karikázót kifliket j...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük. Ezután k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű