1 kg zöldborsó, 25 dkg pulykahús (mell, vagy comb), 2 ek margarin, 3 csésze víz, 2 hagyma, 2 paradicsom, só.
A hagymát apróra, a húst pedig kockákra vágom. Margarinban mindkettőt enyhén megpirítom. A paradicsomot megszabadítom a héjától, négyfelé vágom és beleteszem. Hozzáadok ecs csésze vizet és főzni kezdem. Fél óra múlva hozzáadom a zöldborsót és még két csészényi vizet. További 20 perc után sózom és készre főzöm. Török rizsfajtákkal tálalom.
Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni,sóval,borssal,majoránnával,(elfőtte a levét nem pótoljuk). Félig megpuhult beletesszük a legyalult káposztát,felöntjük a paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk,1 dl kimerünk belőle,az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés porcukrot hozzáadunk, kb.15 perc alatt fölfuttatjuk. Ez semmi bonyolultat nem jelent, mindössze...
Elkészítési idő: 2 óra 40 perc Nehézség: KönnyűA darált húst zsíron megpirítjuk. Felöntjük vízzel (kb. 3 dl). Beletesszük a füszerkeveréket. Összekeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük először a babot, a levével egy...
Elkészítési idő: 0,5 h Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 220C-ra/gáz7 Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozom és egyforma méretű kockákra vágom. Összeforgatom olívaolajjal (én ezt mindig úgy csinálom, hogy eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű