6 csirkecomb, 70 dkg megtisztított burgonya, 1 nagy paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, fél teáskanálnyi curry, 0,5 dl száraz vörösbor, só, bors, olaj.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük. A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. (kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomokat, a paprikákat alaposan megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. A hagymáról lehántjuk a héját, és kettévágjuk. Karikázzuk. A fokhag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kenyérhéját vékonyan levágjuk, kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük, a tejet ráöntjük, és hagyjuk, hogy jól magába szívja. A húst lemossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes