1 db (20-25 dkg)nagyobb csirkemellfilé
10 szem koktél paradicsom
Fél db kigyóuborka
további zöldséget ízlés szerint
Fél csomag Kotányi görög sültek fűszer
étolaj
sültkrumpli
Az öntethez:
0.5 pohár natúr joghurt
1 fokhagymás saláta öntet por
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál víz
A csirkemelleket megmossuk és kis darabokra felkockázzuk.
Megszórjuk a fűszerrel és öntünk rá egy kis olajat, (egy evőkanál étolaj elég) le fedjük és egy 5-10 percig hűtőben állni hagyjuk.
Addig az öntetet is elkészítjük.
Egy kis tálba beleöntjük a fokhagymás saláta port, hozza adjuk a 2 evőkanál vizet aztán a majonézt és a joghurtot. Kikeverjük simára, lefedjük és ez is mehet a hűtőbe állni.
Össze daraboljuk a paradicsomot és a kígyóuborkát (esetleg más zöldséget is lehet ez mar ízlés dolga ki hogy szereti) Ráhelyezzük a tányérokra.
Kivesszük a hűtőből a fűszeres csirkemell kockákat, és kevés olajon megsütjük. Egy másik serpenyőbe pedig kisüthetjük a krumplit.
Amikor készen van tálaljuk kivesszük a hűtőből a szószt és rákanalazzuk a zöldségekre és a húsra.
A tarját a lehető legkisebbre kockázzuk fel. A darált húst tegyük keverőtálba, dolgozzuk hozzá az apróra kockázott füstölt húst, a leöblített rizst, a finomra vágott hagymát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát a formában 10 percig a sütőbe rakjuk. Utána a tölteléket ráöntjük, kb 30-35 percig sütjük. Kivéve 10 prcet pihentetni kell!!!!! ( 180 °C ) Húsv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A töl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű