1 db (20-25 dkg)nagyobb csirkemellfilé
10 szem koktél paradicsom
Fél db kigyóuborka
további zöldséget ízlés szerint
Fél csomag Kotányi görög sültek fűszer
étolaj
sültkrumpli
Az öntethez:
0.5 pohár natúr joghurt
1 fokhagymás saláta öntet por
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál víz
A csirkemelleket megmossuk és kis darabokra felkockázzuk.
Megszórjuk a fűszerrel és öntünk rá egy kis olajat, (egy evőkanál étolaj elég) le fedjük és egy 5-10 percig hűtőben állni hagyjuk.
Addig az öntetet is elkészítjük.
Egy kis tálba beleöntjük a fokhagymás saláta port, hozza adjuk a 2 evőkanál vizet aztán a majonézt és a joghurtot. Kikeverjük simára, lefedjük és ez is mehet a hűtőbe állni.
Össze daraboljuk a paradicsomot és a kígyóuborkát (esetleg más zöldséget is lehet ez mar ízlés dolga ki hogy szereti) Ráhelyezzük a tányérokra.
Kivesszük a hűtőből a fűszeres csirkemell kockákat, és kevés olajon megsütjük. Egy másik serpenyőbe pedig kisüthetjük a krumplit.
Amikor készen van tálaljuk kivesszük a hűtőből a szószt és rákanalazzuk a zöldségekre és a húsra.
20 dkg marhahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpárolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűÉSZÍTÉS 1. Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük. 2. A töltelékhez meghámozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKifőzöm a tésztát. Közben a szószhoz megdinsztelem a halról lecsöpögtetett olajban a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a tonhalat, a kukoricát és a brokkolit, fűszerezem, hozzáöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű