nagy csirkemell
3 evőkanál liszt (a húshoz)
1 evőkanál liszt (a mártáshoz)
2 hagyma
0,5 dl száraz fehérbor
2 húsleveskocka
1 dl tejföl
1 evőkanál édes mustár
2 evőkanálnyi snidling (apróra vágva)
só, bors
olaj
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, átkenjük a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajban a húsok mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, majd egy tányérra tesszük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk az egy evőkanál lisztet, majd felöntjük 1 dl vízzel és a bort is belekeverjük. Amikor felforrósodott, a leveskockát is beletesszük és fűszerezzük, beletesszük a húsokat, majd lassú tűzön készre pároljuk. A tejfölt, a mustárt és a snidlinget összekeverjük, hozzáadjuk, 1-2 percig még melegítjük, majd tálaljuk.
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem k...
Elkészítési idő:Egy fej karfiolt rózsáira szedtem és enyhén sós vízben feltettem főni, de "éppenhogy csak", roppanós maradjon. Közben kikentem a formát kókuszzsírral/olajjal, füstölt sonkát kockáz...
Elkészítési idő:Ezt a mártást a kifőtt tésztával összekeverem, kivajazott tepsibe rakom, sajtot reszelek rá, és megsütöm.
Elkészítési idő: