nagy csirkemell
3 evőkanál liszt (a húshoz)
1 evőkanál liszt (a mártáshoz)
2 hagyma
0,5 dl száraz fehérbor
2 húsleveskocka
1 dl tejföl
1 evőkanál édes mustár
2 evőkanálnyi snidling (apróra vágva)
só, bors
olaj
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, átkenjük a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajban a húsok mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, majd egy tányérra tesszük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk az egy evőkanál lisztet, majd felöntjük 1 dl vízzel és a bort is belekeverjük. Amikor felforrósodott, a leveskockát is beletesszük és fűszerezzük, beletesszük a húsokat, majd lassú tűzön készre pároljuk. A tejfölt, a mustárt és a snidlinget összekeverjük, hozzáadjuk, 1-2 percig még melegítjük, majd tálaljuk.
Az olajon a csíkokra vagy kisebb darabokra vágott csirkemellet fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a csirkefalat alapot. 5-10 perc alatt készre sütjük. A káposztákat, sárgarépát,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítése Először is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edényb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt alaposan megmossuk,megtisztítjuk. Fazékba rakjuk,annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi. Megsózzuk,az egész borssal,az elfelezett hagymával,babérlevéllel,fokhagymáv...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Nehéz