Családireceptkönyv.hu

Tejfölös hagymás csirkemell, csábító falatok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


nagy csirkemell
3 evőkanál liszt (a húshoz)
1 evőkanál liszt (a mártáshoz)
2 hagyma
0,5 dl száraz fehérbor
2 húsleveskocka
1 dl tejföl
1 evőkanál édes mustár
2 evőkanálnyi snidling (apróra vágva)
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, átkenjük a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajban a húsok mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, majd egy tányérra tesszük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk az egy evőkanál lisztet, majd felöntjük 1 dl vízzel és a bort is belekeverjük. Amikor felforrósodott, a leveskockát is beletesszük és fűszerezzük, beletesszük a húsokat, majd lassú tűzön készre pároljuk. A tejfölt, a mustárt és a snidlinget összekeverjük, hozzáadjuk, 1-2 percig még melegítjük, majd tálaljuk.

Tejfölös hagymás csirkemell, csábító falatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamburgerzsemle v. puffancs
Hamburgerzsemle v. puffancs

Mindent összegyúrunk.Egy jól kezelhető,rugalmas tésztát kapunk. Meleg helyen kelesztjük 20 percig.--Én bekapcsoltam a sütőt,mert itt esik az eső,hűvös van-- Átgyúrjuk és újabb 20...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás rizs
Gombás rizs

A gombát tisztítsuk meg, vágjuk igény szerint vékony csíkokra vagy keresztbe. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, s a zsíron fonnyasszuk meg. Amint üveges lesz, tegyük rá...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Polenta. Puliszka
Polenta. Puliszka

A felmelegített folyadékba beleengedem a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzőm. Beleteszem a vajat (lehet ízesített), a sajtot (ettől csak finomabb lesz) Tortafo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Székelykáposzta füstölt hússal
Székelykáposzta füstölt hússal

A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk