A gulyáshoz
1.5 kg csirke
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
0.5 db zeller
1 közepes db paradicsom
3 ek napraforgó olaj
1 db paprika
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
bors ízlés szerint
A nokedlihez
1 db tojás
4 dkg finomliszt
1 késhegynyi só
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borssal, kevés vegetával és őrölt köménnyel fűszerezzük.
Vízzel felöntjük. Beledobunk 1 paradicsomot és 1 paprikát egészben. Az apróra vágott zellergumót hozzáadjuk és kb. fél órát főzzük.
A zöldségeket hasábra vágjuk és a levesbe tesszük. A burgonyát kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
Amikor a burgonya is megfőtt, a tojásból, a lisztből és egy kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.
Először megcsináljuk a chili con carnét. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd a vöröshagymát finomra vágunk és üvegesre pároljuk. Jöhet rá a darált hús, amit kicsit lepirítunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábasban (ha van vaslábas, az a legjobb) a közepes lángon felhevített olajon megpirítjuk a sóval, borssal fűszerezett csirkecombokat. A bőrös felével kezdjük a sütést. Egy...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kelbimbót a vajon félpuhára pároljuk. A tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A szalonnát kevés zsíron kiolvasztottam, majd lepirítottam. Rádobtam a hagymát is, azt is vele sütögettem kissé. 2.A főtt krumplit a kacsazsírral kikent tálba reszeltem (kb. 25×...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű