A gulyáshoz
1.5 kg csirke
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
0.5 db zeller
1 közepes db paradicsom
3 ek napraforgó olaj
1 db paprika
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
bors ízlés szerint
A nokedlihez
1 db tojás
4 dkg finomliszt
1 késhegynyi só
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borssal, kevés vegetával és őrölt köménnyel fűszerezzük.
Vízzel felöntjük. Beledobunk 1 paradicsomot és 1 paprikát egészben. Az apróra vágott zellergumót hozzáadjuk és kb. fél órát főzzük.
A zöldségeket hasábra vágjuk és a levesbe tesszük. A burgonyát kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
Amikor a burgonya is megfőtt, a tojásból, a lisztből és egy kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.
A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát, és a paprikát hosszúkásra vágjuk, a kolbászt meg kis karikákra. 2. Kisütjük a kolbászból a zsírt. Kivesszük az edényből. 3. Ebben a zsírban a paradicsommal eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz8 tojást megfőzünk, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk, 4 felé vágjuk. 1 nagy fej felaprított hagymát megdinsztelünk, pirospaprikát és egy feldarabolt paradicsomot adunk hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveleire szedett kelt, sós, köményes vízben pár perc alatt puhára főzzük. Addig is kis kacsazsíron, vagy kókuszzsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált hus...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű