A gulyáshoz
1.5 kg csirke
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
0.5 db zeller
1 közepes db paradicsom
3 ek napraforgó olaj
1 db paprika
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
bors ízlés szerint
A nokedlihez
1 db tojás
4 dkg finomliszt
1 késhegynyi só
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borssal, kevés vegetával és őrölt köménnyel fűszerezzük.
Vízzel felöntjük. Beledobunk 1 paradicsomot és 1 paprikát egészben. Az apróra vágott zellergumót hozzáadjuk és kb. fél órát főzzük.
A zöldségeket hasábra vágjuk és a levesbe tesszük. A burgonyát kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
Amikor a burgonya is megfőtt, a tojásból, a lisztből és egy kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.
A tejfölt elkeverjük a vízzel és e tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vágj...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűSzóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk. A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékek elkészítése: Gyros Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább). A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű