A chili con carne alaphoz:
1 kg darált marha vagy sertéshús
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
2 teáskanál füstölt paprika por
2 teáskanál római kömény
1 rúd fahéj
1 teáskanál őrölt koriandermag
2 teáskanál fokhagyma por
1 evőkanál Worchestershire szósz
1 friss chilipaprika
1 konzerv paradicsom (egész vagy darabolt)
1 üveg sör
1 konzerv vörösbab
Só, bors
Továbbá:
12-14 db búza tortilla
40 dkg tejföl
50 dkg sajt (lehetőleg cheddar, de más is jó lesz)
15 dkg jalapeno paprika konzerv
Először megcsináljuk a chili con carnét. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd a vöröshagymát finomra vágunk és üvegesre pároljuk. Jöhet rá a darált hús, amit kicsit lepirítunk és ráküldjük a fűszereket: a füstölt paprikát, római köményt, egy rúd fahéjat, koriandert és fokhagymaport. Egy evőkanál worchestershire, tört bors és só jön még hozzá, na meg egy durvára vágott chilipaprika. Egy konzerv paradicsomot is hozzáadunk, végül pedig az egészet felöntjük sörrel. Rotyogtassátok alacsony lángon két órán keresztül. Ha jól besűrűsödött, adjatok hozzá egy leszűrt konzervbabot és forgassátok össze. Kóstoljátok és ízesítsétek. Kész! Ezt akár előre is megcsinálhatjátok és lefagyasztva tárolhatjátok bevetésig.
A nacho lasagne készítése: egy magasabb falú sütőtálba/tepsibe nyomjatok egy réteg chili con carnét és fedjétek le tortilla lapokkal. Jöhet egy újabb adag chili, amire aztán kanalazzatok tejfölt és szórjatok rá reszelt sajtot meg durvára vágott jalapenót. Újabb tortilla fedés jön és ezt a manővert ismételjétek meg még kétszer. A tetején tejfölös chili con carne legyen rengeteg sajttal és jalapenoval!! Az egész tepsi mehet be 200 fokos sütőbe 20 percre. A kisült nacho lasagnét hagyjátok kicsit hűlni, aztán már lehet is szeletelni és tálalni!
A hibrid kajákat bemutató cikkünkben szavazni is lehetett, hogy melyiket csináljuk meg nektek. Több ezren szavaztatok és majdnem négyezer vokssal a nacho lasagne lett a győztes, maga alá gyűrve az egyébként szintén esélyes spagettivel töltött kenyeret. Így hát nincs mese, itt a nacho lasagne elkészítésének összes titka. Egy poénnak indult, de közben rájöttünk, hogy ez állati finom, kötelező darab!!
Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: 50 per Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk. A lilahagymát és a sonkát apróra kockázzuk, a petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A margarint felolvasztjuk és egyesével, kevergetés közben beleütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes