1 kg csirkemell
2 tasak gyros fűszerkeverék
3 evőkanál étolaj
400 ml tejföl vagy natúr joghurt
1 tasak saláta öntet keverék
zöldségek
reszelt trappista sajt
A krumpli sütéséhez:
étolaj
1 kg krumpli
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk és egy nagy tálba rakjuk.
A fűszerkeveréket és 3 evőkanál olajat a húshoz adunk és jól összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Egy nagy serpenyőbe rakjuk a húst és magas lángon néhány perc alatt jól megpirítjuk.
Ha ez kész, hozzáadunk egy fél pohár vizet és puhára pároljuk közepes lángon.
Megvárjuk míg elfő a víz és további 2-3 perc alatt készre pirítjuk.
Az öntethez én kapros salátaöntet port használtam, amit összekeverünk a tejföllel vagy a joghurttal.
A krumplit csíkokra vagy kockákra vágva bő olajban kisütjük.
Együtt tálaljuk őket, a tetejére trappista sajtot reszelünk.
Felvagom a savanyu kaposztat,jol kicsavarom,beleteszem a tepsibe,olajat ontok ra,borssal,kakukkfuvel es par baberlevellel fuszerezem ,raontok egy csesze paradicsomlevet,lefoliazom...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűHozzávalók: fél kg hús fél cs tarhonya 2-3 szem burgonya 10 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 1 db paradicsom 2 db TV paprika só bors fűszerpaprika Elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezsely...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyűhttp://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sonkas-sajtos-muffin/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű