60 dkg sertéslapocka
2x 40 dkg fehérbab paradicsommártásban
3 ek sűrített paradicsom
3 paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk cukor
1 csokor petrezselyem
2 szál kakukkfű
rozmaring
só, bors
olaj
A vöröshagymát feldaraboljuk, majd forró olajon félig megdinszteljük. Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd vízzel felengedve puhára főzzük.
A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk. Aprítóban darabosra aprítjuk. A húshoz öntjük, sóval ízesítjük, valamint borssal, fűszernövényekkel.
Ráöntjük a paradicsomos babot, és a paradicsompürét, majd jól elkeverjük. Hagyjuk felforrni. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk. Ha savanykásnak érezzük, cukorral édesíthetünk rajta.
Még melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss, ropogós kenyeret.
Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk. A tésztát és a tarhonyá...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, megpucoljuk és felkarikázzuk. Vajjal kikent hőálló tálba tesszük a felét, fűszerezzük, rátesszük a paradicsom karikákat, a feta sajtot, majd a felkarikázott v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers gnocchit és a félbevágott-elnegyedelt mozzarellagolyókat összekeverem egy jénaiban. Egy kisebb lábasban megpárolom a felaprított hagymát és fokhagymát, beleöntöm a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes