menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás bab Bud Spencer módra


Írta:

Elk. idő: 60perc
Adag: 2adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál étolaj
200 g szalonna - kolozsvári (füstölt)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csapott evőkanál kristálycukor
500 g vörös bab - konzerv
1 teáskanál só
feketebors (őrölt)
0.5 teáskanál chili (őrölt)
0.5 teáskanál római kömény - őrölt
víz

Elkészítés:



A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.

Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.

Közben a vöröhagymát felkockázzuk, vagy felkarikázzuk. Ki hogy szereti. :)

Ha kiolvadt a szalonna zsírja, rádobjuk a vöröshagymát és rányomjuk a fokhagymát. Üvegesre pároljuk.

Ha szép üveges a hagyma, adjuk hozzá a babot és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Majd főzzük, míg elforrja a levét.

Közben fűszerezzük, ekkor még csak óvatosan.

Mikor a lé elfő - kb. 10 perc -, újra felöntöm vízzel és ismét elfőzöm róla. Ezt kb. 4-szer megcsinálom, míg a bab annyira szétő, hogy a kanalat bele lehessen állítani, de azért a babszemek még úgy-ahogy egyben vannak.

Az utolsó felöntésnél addig főzzük, hogy annyira hagyjuk zaftosra, amennyire mi magunk szeretnénk. Javallott egy kis zaftot hagyni rajta, mert ahogy hűl, még jócskán sűrűsödik! Megkóstoljuk, ha kell még bele fűszer, beállítjuk az ízét és kész is! Friss kenyérrel fogyasszuk! :)

Hagymás bab Bud Spencer módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes diós camembert (Sóbors)
Mézes diós camembert (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...

Elkészítési idő: 5+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Vegyes kása mihajlovszki módra
Vegyes kása mihajlovszki módra

A gyöngykását és a rizst alaposan megmossuk meleg vízben. Majd összekeverjük, és leöntjük meleg vízzel 2-3 órára, hogy megduzzadjon. Az ily módon előkészített kását hűtőbe lehet te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bernadett
Házi bolognai spagetti
Házi bolognai spagetti

A hagymát zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst és fehéredésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Teszünk rá frissen aprított bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, kis vizet, ha nagyon sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk