6 db csirkecomb
só
frissen őrölt fekete bors
700 g burgonya
200-250 g lilahagyma, mogyoróhagyma, fehér hagyma, vegyesen
8 gerezd fokhagyma
400 g csicseriborsó (konzerv)
150 g bio kukorica (konzerv)
150 g borsó (fagyasztott)
1 csokor petrezselyem
A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.
Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.
Hozzáadjuk a borsót, kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.
Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.
Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
sütési hőfok: 180°C
- A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. - A rizst f...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA mártás készülhet friss, fagyasztott és konzerv meggyből. Ilyenkor télen értelemszerűen a két utóbbi verzióból válogathatunk. A fagyasztott esetében feltesszük főni annyi vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a hamis fasírtgolyókat, tejbe áztatom a zsemléket, a krumplit meghámozom és kockára vágom és felteszem főni sós vízben, a hagymát és vöröshagymát lereszelem, a petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát szálasan szottyaszt (20-30 perc) Hozzá sonka, szalonna, fedő nélkül nagyobb lángon 4-5 percig pirít Hozzá a hámozott paradicsom Összefőz, amíg a paradicsom el nem oszlik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű