menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirkecomb zöldségekkel


Írta:

Elk. idő: másfél óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




6 db csirkecomb

frissen őrölt fekete bors
700 g burgonya
200-250 g lilahagyma, mogyoróhagyma, fehér hagyma, vegyesen
8 gerezd fokhagyma
400 g csicseriborsó (konzerv)
150 g bio kukorica (konzerv)
150 g borsó (fagyasztott)
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:




A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.
Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.
Hozzáadjuk a borsót, kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.
Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.
Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

sütési hőfok: 180°C

Tepsis csirkecomb zöldségekkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből
Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből

A szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajtos burgonypürés palacsinta
Sajtos burgonypürés palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi rakott burgonya
Szabolcsi rakott burgonya

A burgonyát megfőzzük héjastól sós vízbe. A hagymát felkockázzuk,olajon dinszteljük az apróra vágott fokhagymát hozzáadom a darált húst fehéredésig pirítom,majd a piros paprikát é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Savanyú káposztával göngyölt hús
Savanyú káposztával göngyölt hús

1. A szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott hagymát a szalonnán üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt, darált paprikát és megszórjuk borssal. 2. Beletesszük a gyalult vagy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk