1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka // vagy más sonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A kisebb krumpli maradhat egyben.
Lehet sajtot is bele tenni.
Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni. Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPárold puhára a brokkolit, a tojást főz keményre A puha brokkolit és a főtt tojást, nyomd szét, vagy turmixold össze. Tegyél hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető állagú legyen és fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű