menu

Családireceptkönyv.hu

Gombapörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csiperkegomba
1 fej hagyma
1 e.k. Olíva olaj
2 kiskanál piros paprika
2 kiskanál bors
2 kiskanál majoranna
1 kiskanál só
2dl tejföl
2 e.k. update liszt

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát Olíva olajon üvegesre pároljuk, pici vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűztől és meghintjük piros paprikával, borssal és átforgatjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és összeforgatjuk a paprikás hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt 20-25 percig főzzük. Mikor megpuhult meghintjük majoránnával.
Végül behabarjuk: A tejfölt kikeverem 2 e.k. update liszttel és a sóval, majd szedek hozzá forró levet a pörköltről, simára keverem és szűrőn keresztül a pörkölthöz adom. Még forralok rajta egyet és kész is. Update tésztával tálalom, de készíthetünk hozzá update lisztből nokedlit is. :)

Gombapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Zöldséges tepsis burgonya
Zöldséges tepsis burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa stb.), 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 1 csapott evőkanál ételízesítő, 3 dl víz. A vörös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Kolbászos-lecsós tarhonya
Kolbászos-lecsós tarhonya

1. A lecsóhoz a zsíron a szeletelt hagymát, fokhagymát és paprikát magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Töltött burgonya
Töltött burgonya

A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GErika
Tavaszi rizses csirkemáj
Tavaszi rizses csirkemáj

Egy evőkanál zsírban felforrósítjuk a rizst, majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk