-80 dkg csirkehús
-1-2 hagyma
-2 zöldpaprika
-2 paradicsom
-1 kg burgonya
-2-3 cikk fokhagyma
-só,bors,
-1 mokkáskanál őrőlt kömény-
-1 kiskanál őrölt piros paprika
-A húsokat megmossuk, szükség szerint kicsontozzuk, majd feldaraboljuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és közepes méretű kockákra daraboljuk.
-Az előkészített hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikat, pardicsomot .-
- Ezeket összeforraljuk, ,megszorjuk a pirospaprikával egy kis vízzel felöntjük.
- Hozzáadjuk a feldarabolt húsokat, majd kb. 30-35 percig (amíg a húsok el nem kezdenek szétfőni) közepes méretű lángon főzzük.
Félkész állapotban fűszerezem, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt adok hozzá.
Amíg készül a csirke, a meghámozott és felkockázott burgonyát annyi sós vízben, amennyi ellepi, felteszem főni.
Ha megfőtt a krumpli, és kész a csirke, egy nagyobb edényben összekeverem és már lehet is tálalni.
A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk. Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst, a túrót, a reszelt almát, a tojásokat és a fűszereket jól összegyúrjuk. Vizes kézzel golyócskákat formálunk belőle, majd sütőben 180-200 fokon vagy kókuszolajban (kókuszo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz omlett előkészítése Az omlett nagyon gyorsan elkészül, ezért fontos, hogy mindent a kezed alá készíts (ennek a francia szakszava a mise en place). Szükséged lesz a tojás(ok)r...
Elkészítési idő: előkészület 5 p Nehézség: Könnyű