0.5 kg sertéscomb
-1 kg burgonya( krumpli)
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 kiskanál majoranna
-1 kiskanál őrölt bors
-1 kiskanál pirospaprika
-20 dkg zöldborsó
só.olaj
a sertéshúst kisebb kockára vágjuk majd olajon megpititjuk
-miután zsirjára sült felöntjük vizzel és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát
- + izlés szerint sót ,borsot,pirospaprikát+ majorannát
-elkezdjük főzni
-ha elfő a leve lehet pótolni kevés vizzel
-a krumplit megpucoljuk és nagyjából akkora kockára vágjuk mint a húst
-amikor a hús félig megpuhult ( 30-40 perc)hozzáadjuk a zöldborsót és tovább főzzük ( 15-20 perc )
-amig a hús teljesen megpuhul ,
-elfőzzük ....zsirjára piritjuk
( már nem pótoljuk vizzel )
közben olajon kisütjük a krumplit és megsózzuk ,
majd végűl a húst a krumplival összekeverjük és így tálaljuk
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) . Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat. A zsiradékot átöntöm...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: NehézA karalábét megpucoljuk, félbe, majd negyedbe vágjuk, felszeleteljük, sós vízben megfőzzük és félretesszük. A vizében megfőzzük a rizst. A paprikákat karikára vágjuk, a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék tetejéről levágunk egy lapot. Belsejüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét egy kevés tejjel meglocsoljuk és összemorzsoljuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen lágy....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam sós vízben megfőztem. 2. A tojásokat is keményre megfőztem. 3. A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű