-50dkg dar.hús,-1 tojàs
-3 főtt tojàs -1 paprika
-1 hagyma -20 dkg sonka
-20 dkg lapka sajt
A d.húst a hagymàval,f.hagymàval,sóval,p.paprikàval és a tojàssal összedolgozzuk.Kiterítjük sütőpapiron majd sorba rakjuk rajta a sonkàt,a lereszelt főtt tojàst,paprikàt,sajtot. Felgöngyölítjük,tepsibe rakjuk és megsütjük.
Szerezzük be hentesünknél a körmöket, és rögtön kérjük meg, hogy darabolja el mindegyiket öt részre. Készítsük elő a pörköltalapot: a vöröshagymát vágjuk gorombára, a zö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olíva olajon kicsit megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a friss rozmaringot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA beáztatott fuszulykát(babot) ,egy fazékban odateszem főni az oldalassal és a babérlapival együtt annyi vízzel, ami ellepi . Amíg fő a lapítón (vágódeszka ) a hagymát apró kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét megmossuk, ha szükséges kiválogatjuk. Egy nagy lábasban a hagymát kevés zsíron megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is, majd a felaprított zöldségeket. Megsózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes