A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0 dkg teljes kiőrlésű liszt 10 dkg barna cukor 5 dkg finomliszt 1 tk sütőpor (púpos) 1 teáskanál fahéj 1 késhegynyi gyömbér 1 késhegynyi szegfűszeg 225 g sárgarépa (reszelt)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a nyírfacukorral/eritrittel és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és a narancslevet. A száraz hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a tojást és a kockára vágott hideg vajat egy tálba tesszük, és kézzel összedolgozzuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a bolognai ragut készítem el: a hagymákat felaprítom, és olajon megdinsztelem, ezután hozzáadom a darált húst, kevergetve pirítom, amikor kifehéredett, akkor adom hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük. ( kivéve a konzervet, amit a levétől lecsepegtetünk ). A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Négy darab szilvát pürésre turmixolunk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mézet és a csillagánizst. Összekverjük, majd egy serpenyőben elkezdjük összefő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha szü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és egy liter forrásban lévő levesalapban 3-4 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscsülköt alaposan megtisztítjuk, majd ételízesítő porral és fokhagymával ízesített sós vízben lassú tűzön puhára főzzük. A puha csülköket félbevágva tűzálló tálba fektetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott hagymákat vágd félkarikára és vajon fonnyaszd meg, ha már üveges szórd meg kevés liszttel és pirítsd még két-három percig, majd öntsd fel a húslevessel sózd, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirított kenyér kockák elkészítése: Vágjuk fel a kenyeret kábé másfél centiméteres kockákra a késlapjával vagy fokhagymanyomóval préseljük össze a két nagy gerezd fokhagymát. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű