- 20 dkg sima liszt
- 10 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- kb. 1 kg virsli
- saslik pálcikák
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Én hosszú nyakú pohárba szoktam önteni a tésztát és akkor kényelmesen meg lehet benne forgatni a pálcikás virsliket, és pont annyi massza kerül rá, amennyi kell.
Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.
A víz és a cukor az edénybe tesszük és 5 P/100F/3F A hideg vizet és a citrom levet hozzá adjuk 3MP/3F A tojás fehérjét hozzá adjuk és 3MP/4F A masszát kb 4 cm magas edénybe tes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a chia magokat a tejjel és lefedve állni hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Megsüthetjük, vagy meg is főzhetjük a sütőtököt, de használhatunk üveges pürét is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a felvágott hagymát, paprikát, fokhagymát, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd lassú tűzön tovább pároljuk. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű