- 20 dkg sima liszt
- 10 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- kb. 1 kg virsli
- saslik pálcikák
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Én hosszú nyakú pohárba szoktam önteni a tésztát és akkor kényelmesen meg lehet benne forgatni a pálcikás virsliket, és pont annyi massza kerül rá, amennyi kell.
Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Vacsora: élőflórás, zsírszegény joghurt körte, narancs korlátlan mennyiségben 3 dl csalántea 3 dl bio paradicsomlé gyümölcssaláta
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágom, megdinsztelem kicsit a zsírom, majd a megtisztított májat ráteszem, kb. 5 percig piriítom magasabb hőmérsékleten. Ezután beleteszem a zsáját, kakukkfüvet, b...
Elkészítési idő: 1 óraVágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét, majd az üregbe kanalazzunk 2-3 evőkanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog en...
Elkészítési idő: 1 nap