- 20 dkg sima liszt
- 10 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- kb. 1 kg virsli
- saslik pálcikák
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Én hosszú nyakú pohárba szoktam önteni a tésztát és akkor kényelmesen meg lehet benne forgatni a pálcikás virsliket, és pont annyi massza kerül rá, amennyi kell.
Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Túrós palacsinta. Hozzávalók: 50 dkg.liszt, 3 db .tojás, pici só, pici cukor, fél cs. sütőpor, 1l.tej .Egy kis olaj a sütéshez. Elkészítés: A liszthez keverem a hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1 kg édes káposzta lereszelve,megpároljuk sózzuk és leszűrjük majd hagyjuk kihűlni Pont úgy készítem mint a húsból . ízlés szerint vöröshagyma,fokhagymasó bors 2 tojás,áztatott z...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit nyersen lereszelem, gyorsan hozzáadom a többi alapanyagot, elkeverem és teflon serpenyőben egy pici olajon megsütöm mindkét oldalát. a serpenyőbe kb fél merőkanálnyi ada...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt és a majonézt összekeverem egy tálban. A sonkát és a hagymát nagyon apróra vágom. A tejfölbe teszek sót, borsot és ételízesítőt (ízlés szerint, de nem kell vele spórolni)...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű