menu

Családireceptkönyv.hu

Trappista házilag


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
1 l tej (3,5 %-os zsírtartalmú)
6 dkg vaj
1 tojás (elhagyható)
1 kk szódabikarbóna
1 kk só (púpozott)

Elkészítés:


A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán vagy sűrű gézen a túrót. A pelenka négy sarkát megfogva összekötöm, felakasztom. Edényt teszek a csöpögő savó alá. Megvárom, hogy kicsepegjen.

Egy zománcos lábasba a túrót, vajat, tojást, szódabikarbónát és a sót felteszem nagyon lassú tűzre. Folyamatosan 10 percig keverem, ügyelve, hogy ne égjen le. Amikor a massza már lágyul, kicsit nyúlós lesz, kiöntöm a tálkába. A tálkát kicsit megnedvesítem, így nem ragad bele, könnyen ki lehet borítani.

Amikor kihűl, beteszem a hűtőbe 1-2 napra. Ekkor kész. Egy hétig is fogyaszthatjuk hűtőben tárolva. Keményebb, reszelhető, szeletelhető trappistát kapunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lemon curd (citromkrém)
Lemon curd (citromkrém)

A hozzávalókat a vaj kivételével lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett besűrítjük. A vajat felkockázzuk, és apránként a forró citromkrémbe keverjük. Lehűtve torta, sütemény tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagyma krém
Medvehagyma krém

Mindent a turmixba, ízlés szerint még füszerezni... és kész

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Rakott bundás kenyér jénaiban
Rakott bundás kenyér jénaiban

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojásokat felverem a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenem, 3 szelet kenyeret megmártóztatok a tojásos, sós, tejfölben...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött sült kifli
Töltött sült kifli

A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Íg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk