Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Trappista házilag


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
1 l tej (3,5 %-os zsírtartalmú)
6 dkg vaj
1 tojás (elhagyható)
1 kk szódabikarbóna
1 kk só (púpozott)

Elkészítés:


A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán vagy sűrű gézen a túrót. A pelenka négy sarkát megfogva összekötöm, felakasztom. Edényt teszek a csöpögő savó alá. Megvárom, hogy kicsepegjen.

Egy zománcos lábasba a túrót, vajat, tojást, szódabikarbónát és a sót felteszem nagyon lassú tűzre. Folyamatosan 10 percig keverem, ügyelve, hogy ne égjen le. Amikor a massza már lágyul, kicsit nyúlós lesz, kiöntöm a tálkába. A tálkát kicsit megnedvesítem, így nem ragad bele, könnyen ki lehet borítani.

Amikor kihűl, beteszem a hűtőbe 1-2 napra. Ekkor kész. Egy hétig is fogyaszthatjuk hűtőben tárolva. Keményebb, reszelhető, szeletelhető trappistát kapunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Szalonnás leveles
Szalonnás leveles

1, Muffinformát kivajazzuk 2, Levelestésztával kibéleljük 3, Hagymát, szallonát megpirítjuk 4, A pitított dolgokat összekeverjük az 5 tojással 5, Majd a keverékkel megtölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejbegríz
Tejbegríz

A tejet az edénybe tesszük és 4 evőkanál cukorral és a vaniliás cukorral főzni kezdjük. 1 pohárba belemérjük a 8 evőkanál grízt és folyamatos keverés közben beleöntjük a forrásba l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bonbon-konyakos meggy
Bonbon-konyakos meggy

Tehát a konyakos meggy bonbon 4 tábla csokoládét használtam fel 3 tábla csokoládét vízgőzre tettem és 35-37 fokig melegítettem. Ételhőmérővel ellenőriztem. Amikor eléri a kívánt...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Töltött burgonya parasztosan
Töltött burgonya parasztosan

A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük, hogy kissé hűljenek le. A kolozsvári szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk