liszt
70-80dk lisztet bele teszek egy tálba, rakok bele egy pici sót, 1egész élesztőt felfuttatok pici cukkorral, én tejbe szoktam, van aki vízbe, el keverem a liszttel az élesztőt, teszek annyi langyos vizet amennyit felvesz, bedagasztom,én géppel dagasztottam, 1órát meleg helyen kelesztem, ha meg kelt a tészta, lisztezett deszkára borítom a lángost, vékonyra nyújtom, a virsliket ketté vágom (én fél kilót használtam) a ki nyújtott tésztákat téglalap alakúra vágom és bele tekerem a virslit, picit meg görgetem kézzel, hogy ne látszódjon ki a virsli, picit pihenni hagyom aztán, bő forró olajban megsütöm..
-a kovászos uborkákról a nedvességet leitatjuk -négybe vágjuk -ugyan úgy mint a rántott húst panirozzuk -liszt ,felvert tojás ,zsemlemorzsa -zsiradékon megsütjük -lehet kés...
Elkészítési idő: 25Megtisztítjuk a kukoricát: a legkülső leveleket és a kukociaselymet eldobjuk, a többit megtartjuk. A félretett levelek felével kibélelünk egy fazekat. Ráfektetjük a csöveket, ha n...
Elkészítési idő:A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott b...
Elkészítési idő: