30 dkg lapocka vagy comb
2 dl tejföl
2 db tojás
15 dkg liszt
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tej
szódavíz
1 csokor petrezselyem
0,5 dl olaj
só, bors
reszelt sajt
A húst és a hagymát kétszer ledaráljuk, hogy kenhető legyen. A felvert tojásokból, a tejből, a lisztből és a húsmasszából palacsintatésztát keverünk. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen. Megfűszerezzük, végül a finomra metélt petrezselyemzöldet is belekeverjük. 5 percnyi pihentetés után hozzáöntjük az olajat, és ezzel is elkeverjük. Az első palacsinta sütése előtt kiolajozzuk a sütőt és a szokásos módon, de olaj hozzáadása nélkül palacsintákat sütünk. A kisült palacsintákat félbe, majd negyedekbe hajtjuk, tűzálló tálra rendezzük, a tetejüket tejföllel megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és 5 percre előmelegített, forró sütőbe téve pirosra pirítjuk.
Die Kochzeit beträgt ca. 15 Minuten. Die Paprika waschen, den Strunk entfernen und die Schoten in Streifen oder nach Wunsch auch in kleine Stücke schneiden. Die Zwiebel abziehe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű