Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldséges samosa – indiai zöldséges táska


Írta:

Elk. idő: 65 perc
Adag: 16 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db burgonya
1 közepes fej karfiol
2 dl (egy bögrényi) friss vagy fagyasztott zöldborsó
1/2 tk. őrölt koriandermag
1/2 tk. őrölt édeskömény mag
1 tk. garam masala fűszerkeverék
1/4 tk. őrölt gyömbér
1 tk. kurkuma
1 tk. só
8-10 szál koriander zöld (elhagyható)
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


Először készítsd el a samosa tésztát, aminek a receptjét a linkre kattintva olvashatod.
Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Vágd kockákra a krumplit, szedd rózsáira a karfiolt.
Egy nagyobb edényben az olajon (vagy ghín) pirítsd meg a koriandermagot és az édeskömény-magot, nagyjából egy percig. Add hozzá a garam masalát, pirítsd további fél percig, majd végül a szárított gyömbérrel és a kurkumával pirítsd még fél percig.
Add hozzá a zöldségeket – itt most krumplit, karfiolt és zöldborsót, de ezeket a fantáziád és a kamrád tartalma szerint változtathatod -, és jól keverd el, hogy a fűszerek mindenhol átjárják.
Fedő alatt, takaréklángon, időnként megkeverve főzd kb. 20 percig, amíg a zöldségek teljesen puhára főnek, szétesnek. Ha szükséges, egy kevés vizet adj hozzá.
A végén egy krumplitörővel vagy a fakanállal törd össze a zöldséges tölteléket. Nem szükséges teljesen pürésíteni, szernitem akkor jó, ha kicsit darabos. Apróra vágott korianderzölddel ízesítsd.
Nyújtsd ki és formázd meg a samosa tésztát, majd töltsd meg a zöldséges töltelékkel. Ennek leírását – egy videóval – a samosa tészta receptnél találod.
Közepesen forró olajban (vagy ghíben) süsd ki a samosákat. A sütési idő kb. 10 perc, és akkor jó, ha nem nagyon forró az olaj, éppen csak sisteregnek a zöldséges táskák, akkor fognak átsülni. Az utolsó egy-két percben csavard föl a lángot, hogy igazán ropogósak legyenek.
Szedd ki egy papírtörlőre, és tálald melegen vagy hidegen a zöldséges samosákat.
A zöldséges samosa, indiai zöldséges táska kiváló előételnek, vagy egy partin vendégváró falatoknak. Egyáltalán nem csípős, ízei ugyanakkor India különleges ízvilágát hozzák el az otthonodba. Kár kihagyni, és hidd el, mindenki imádni fogja!

Trükkök, tippek, praktikák:


Zöldséges samosa – indiai zöldséges táska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós zablepény (diétás)
Túrós zablepény (diétás)

A hozzávalókat összekeverjük, majd a kókuszolajjal kikent szendvicssütőbe egyengetjük.

Elkészítési idő: negyed óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű citromos-túrós kalácsfelfújt
Habkönnyű citromos-túrós kalácsfelfújt

1. Egy közepes méretű, hőálló jénaiba vagy mázas kerámiaedénybe beletesszük a felkockázott kalácsot. Én a szeleteket csak négybe vágtam. 2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Majonézes-citromos tonhalkrém
Majonézes-citromos tonhalkrém

A majonézt készítsd el, és a maradékot tedd hűtőbe, használd fel a következő 1-2 nap étkezéseihez mártogatósként. Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, krémesítsd, majd hűtsd be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Slapli pogácsa
Avatar Mack Bianka Kedvelnék Avatar Mack Adam Kedvelnék Avatar Erika Kedvelnék
Slapli pogácsa

A főtt krumplit áttöröm, hagyom teljesen kihűlni, megsózom és összegyúrom annyi liszttel és 2 evőkanál tejföllel, hogy se túl puha, se túl kemény ne legyen a tészta! Lisztezett...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk