1 kg liszt
3 pohár kefír (kicsi)
3 egész tojás
5 dkg élsztő
só
Az egyik pohár kefírt meglangyosítani pici cukorral, bele az élesztőt felfuttatni. A többi hozzávalóval összegyúrni. Nagyobb nylonzacskót beolajozni, ebbe bele a tésztát. Legalább 1/2 napot legyen a hűtőben sütés előtt.
Hűtőben 2 hétig tárolható a tészta.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és adjuk hozzá a vanília kivonatot. A tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le teljesen a lángot. Merjünk ki belőle egy evőkanállal és adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük. A kétszersültet 4 db-ot összetörjük, és hozzá keverjük. Kevés fahéjjal ízesítjük. A burgonyát felaprítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű