Családireceptkönyv.hu

Lángos fokhagymás olajjal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥TÉSZTA:
3 dl langyos kézmeleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez bő tűzforró olaj
♥FOKHAGYMÁS OLAJ:
5 gerezd fokhagyma
1 dl olaj

1 dl langyos víz

Elkészítés:


♥TÉSZTA:
Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztábol a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk. Utána tetszőleges méretű gömbőcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró bő olajban süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál, hisz ő a tesztalany. A gömbőcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
♥FOKHAGYMÁS OLAJ:
A fokhagymákat fokhagyma nyomóval össze zúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.
Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből a mennyiségből 11 db. 13-15 cm átmérőjű mini lángos készül.

Lángos fokhagymás olajjal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Melegszendvics (Széll Tamás)
Melegszendvics (Széll Tamás)

TamásSzendvicskrém Besamelmártást készítünk: kevés vajat habzásig melegítünk, hozzáadunk egy kis lisztet, néhány percig pirítjuk, végül felöntjük a tejjel. Felforraljuk, sózzuk, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tojást tör a bögrébe tett kenyérre, az eredmény az e
Tojást tör a bögrébe tett kenyérre, az eredmény az e

A vajat tegyük bele egy kis bögrébe, majd mehet tíz másodpercig a mikróba, hogy felolvadjon, kicsit kenjük be a bögre falát is. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a bögrébe, jöh...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT CÉKLA
SÜLT CÉKLA

A céklát alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a céklát, köré dobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott sajtgolyó
Rántott sajtgolyó

A kétféle reszelt sajtot elvegyítjük egymással majd hozzáadjuk a két egész tojást. Gondosan elkeverjük a sajtokkal és miközben keverjük, kanalanként beledolgozzuk a zsemlemorzsát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk