menu

Családireceptkönyv.hu

KÖLES FELFÚJT gyümölccsel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 gramm köles( fél bögre )
- 350 gramm zsírszegény túró
- 6 tojás
- 1 tk. Szódabikarbona
- màlna, ribizli, áfonya, szeder kb. 200 gramm tetszés szerint
- 2 evőkanál dia wellness negyedannyi cukorhelyettesitő
- 1 evőkanál dia wellness vaníliás cukor
- 25 g vaj

Elkészítés:


A KÖLEST háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük pici sóval, miután megfőtt elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk picit hűlni. A tojásokat addig szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a " cukrokkal" és a szódabikarbonával. Ezt követően hozzá forgatjuk a túrót és a főtt kölest. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Már csak a málna maradt, hogy őt is belekeverjük a tésztába. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 35 percen át sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizzarétes
Pizzarétes

1. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, az ásványvizet, az olajat. Jól elkeverjük. 2. A sonkás felvágottat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 3. Letesszük az első rét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KONYHAI KISOKOS receptben lévő meghatározások
KONYHAI KISOKOS receptben lévő meghatározások

PÁROLÁS....... Mindig rövid lében végezzük. A hús- vagy főzelékféle szinte a saját levében, gőzében párolódik puhára..Ezért a párolás legfontosabb szabálya például párolt hús kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Szárnyas, zöldborsós rizs
Szárnyas, zöldborsós rizs

A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük. Külön edényben a hagymát kevés olajon megdin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Tepsis krumpli
Tepsis krumpli

A megtisztított zöldségeket felkockázzuk a robotgéppel, majd nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rápréseljük a megpucolt fokhagymát, és tovább ízesítjük a fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk