8 db zsemle
30 dkg sonka szalámi
4 db főtt tojás
2 fej lila hagyma
3 db csemege uborka
2 dl tejföl
20 dkg tömlős sajt
1 dl tej
só
őrölt bors
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk a tömlős sajttal együtt.
Sózzuk, borsozzuk, majd a zsemlék belsejét ecsettel megkenjük tejjel és beletöltjük a masszát.
Olajjal kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A túrót, a tojást, a búzadarát, és a vaníliás cukorot egy robotgép segítségével összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Egy evőkanál segítségével golyókat formálunk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. 2. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA főtt tojásokat krumplinyomón átnyomom. Belekeverem a beáztatott, kinyomkodott zsemléket és az egész nyers tojást. Ízlés szerint fűszerezem, majd összegyúrom, golyókat formálok és...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfutatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majoránnát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes