8 db zsemle
30 dkg sonka szalámi
4 db főtt tojás
2 fej lila hagyma
3 db csemege uborka
2 dl tejföl
20 dkg tömlős sajt
1 dl tej
só
őrölt bors
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk a tömlős sajttal együtt.
Sózzuk, borsozzuk, majd a zsemlék belsejét ecsettel megkenjük tejjel és beletöltjük a masszát.
Olajjal kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat. 2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fok...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézA füstölt húst megmossuk, a hagymát meghámozzuk. A sonkát a babérlevéllel, a hagymával és a MAGGI Ízvarázs ételízesítővel együtt hideg vízben feltesszük főni. Kis lángon kb. 1,5 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt hozzávalókat együtt felteszem főni, mikor már szépen felpuhult a paprika hozzá öntöm a 1 dl balzsam ecetet, az evőkanál barna cukrot. Alaposan összefőzöm majd botmixerr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes