1 kg darált hús
1 bögre rizs
1 kis fej v hagyma reszelve
piros paprika
vegeta
1 db tojás
só
karalábé levél
sóska
A tölteléket összekeverem és leforrázott karalábé levélbe töltöm.
Egy marék sóskát zsíron megpárolok és a tűzről levéve elkeverjük egy ek liszttel és kicsi vízzel. Ráöntjük a megfőtt töltikére és összefőzzük.
Ha nem szereted az ilyen macerás dolgokat, akkor a szódabikarbónát és a tojáshéjport 1:1 arányban használhatod fogporként. A nedves fogkefét kell belemártani a porba, ezután lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes10 kg szalonnából 5-6 kg zsírunk, és kb. 2 kiló töpörtyűnk lesz. Ha olyan szalonnát vásároltunk, aminek van bőre, azt vágjuk le róla. Tegyük el, hiszen ezt még felhasználhatjuk koc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztát dagasztjuk, kelesztjük, 4 gombócra osztjuk. A 4 gombócot egyesével kör alakúra nyújtjuk. a Köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikkbe teszünk egy darab virslit, sajtot, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, megmossuk, nyersen karikákra vágjuk, fűszerezzük, ráöntjük a zsiradékot, összekeverjük, elektromos sütőtálba (nem sütőbe!/) helyezzük, lefedjük. 120 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű