4-5 db. kaliforniai paprika / vagy kápia, pritamin paprika/
1 kisebb szelet kenyér
1 marék dió 25-30 gr.
2 g. fokhagyma
kb. 1/2 dl. olivaolaj
pici citrom / az eredetibe sokat raknak, én úgy nem szeretem/
só, őrölt kömény, bors,
chili ha valaki erősen szereti
A paprikákat ketté vágjuk, kivesszük a magházát, és lefelé borítva, megsütjük, úgy hogy egy picit megspricceljül olajjal. kb. 1/2 órát sütjük. Nem baj ha megbarnul. Kivesszük, és folpackal letakarjuk, vagy egy műanyag fedeles dobozba tesszük. Kb. 1/2 óra múlva lehúzzuk a héját. Ha valakinek nem nagyon sikerül, ne essen kétségbe akkor így használja fel, majd legközelebb sikerül.
Az egészet turmixba tesszük, és krémesre turmixoljuk. Ha valakinek nincs turmixa csak merülő turmixa, akkor előtte a diót darálja le.
Ez jó mártogatósnak is, de mi melegszendvicsnek szeretjük, kukoricával
Az élesztőt a tejbe a cukorral felfuttatom a tészta hozzávalóit összegyúrom,Egy lágy ,rugalmas tésztát kell kapnunk.Majd letakarva 1 órát pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, majd csíkokra vágom és az olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát és többször megkeverve tovább párolom. Néhány perc múlva hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTócsnit készítünk a szokásos módon csak nagyobbakba Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuktában felteszem főni a megtisztított, többször átmosott pacalt és előfőzöm fokhagymával, majorannával, egész borssal, babérlevéllel, egész hagymával, sóval. Ha a pacal megfőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes