4-5 db. kaliforniai paprika / vagy kápia, pritamin paprika/
1 kisebb szelet kenyér
1 marék dió 25-30 gr.
2 g. fokhagyma
kb. 1/2 dl. olivaolaj
pici citrom / az eredetibe sokat raknak, én úgy nem szeretem/
só, őrölt kömény, bors,
chili ha valaki erősen szereti
A paprikákat ketté vágjuk, kivesszük a magházát, és lefelé borítva, megsütjük, úgy hogy egy picit megspricceljül olajjal. kb. 1/2 órát sütjük. Nem baj ha megbarnul. Kivesszük, és folpackal letakarjuk, vagy egy műanyag fedeles dobozba tesszük. Kb. 1/2 óra múlva lehúzzuk a héját. Ha valakinek nem nagyon sikerül, ne essen kétségbe akkor így használja fel, majd legközelebb sikerül.
Az egészet turmixba tesszük, és krémesre turmixoljuk. Ha valakinek nincs turmixa csak merülő turmixa, akkor előtte a diót darálja le.
Ez jó mártogatósnak is, de mi melegszendvicsnek szeretjük, kukoricával
A lényege, hogy palacsinta állagú tésztát kapjunk, mikor kikeverjük a hozzávalókat. Ez a mennyiség két vastag palacsintához elég. Kis lángon 3-4 percen át sütjük így biztosan megtu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet forraljuk fel és tegyük hozzá a zabkorpát,szórjuk bele a kókuszreszeléket,és adjuk hozzá a mézet.Keverjük össze majd vegyük le a tűzről.Sűrű tejbegríz állagúnak kell lennie...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. 2. Olajat hevítünk, beletesszük a finomra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk. 3. Megszórjuk pirospaprikával, azonnal felen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű