3 bögre puliszka liszt (kukoricadara)
6 bögre viz (a bogre kb.2,5 dl)
so
50 dkg juhturo
keves vaj
A vizet odateszem foni,keves soval
A puliszka lisztet atszitalom
Amikor a viz forr,allando keveres mellett bele szorom a puliszka lisztet
A tuzet kissebbre huzom,es hagyom foni...kozbe-kozbe megkeverem
Amikor mar elvalik az edeny falatol,akkor leveszem a tuzet
Egy edenyt vajjal kikenek,egy ujjnyi vastag puliszkat teszek...
Erre jon az elmorzsolt turonak a fele...
Utana meg egy reteg puliszka es turo...
A tetejere vaj darabkakat teszek es forro sutobe sutom amig a teteje kisse pirulni kezd...
En talalaskor keves fustolt sajtot is reszeltem a tetejere es par percig mikroba tettem amig a sajt kisse megolvadt...
Főzzük a tojásokat keményre, majd öblítsük le és hagyjuk őket kihűlni. Távolítsuk el a héjukat, hármat vágjunk apróra, a negyediket szeleteljük fel. Hámozzuk meg a burgonyát, vágju...
Elkészítési idő:A lisztet a sütőporral, a sóval, elkeverjük. - Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. - Kis darabokat vágunk belőle( nekem 8 d...
Elkészítési idő: 15A vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is feldaraboljuk. Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kiengedi, hozzáadjuk a hagymát. A hagymát addig p...
Elkészítési idő: