menu

Családireceptkönyv.hu

TUROS PULISZKA


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 3 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 bögre puliszka liszt (kukoricadara)
6 bögre viz (a bogre kb.2,5 dl)
so
50 dkg juhturo
keves vaj

Elkészítés:


A vizet odateszem foni,keves soval
A puliszka lisztet atszitalom
Amikor a viz forr,allando keveres mellett bele szorom a puliszka lisztet
A tuzet kissebbre huzom,es hagyom foni...kozbe-kozbe megkeverem
Amikor mar elvalik az edeny falatol,akkor leveszem a tuzet
Egy edenyt vajjal kikenek,egy ujjnyi vastag puliszkat teszek...
Erre jon az elmorzsolt turonak a fele...
Utana meg egy reteg puliszka es turo...
A tetejere vaj darabkakat teszek es forro sutobe sutom amig a teteje kisse pirulni kezd...
En talalaskor keves fustolt sajtot is reszeltem a tetejere es par percig mikroba tettem amig a sajt kisse megolvadt...

TUROS PULISZKA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Sültalma likőr
Sültalma likőr

Vásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajkaramella - gasztroajándék
Vajkaramella - gasztroajándék

A cukrot, és a tejet, melyből én 2,8%-osat használtam, vastag aljú lábasba tettem, és lassú tűzön főztem. Az eredeti recept szerint ez a kevergetés kb. 50 percig tart, de nálam k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Meghámozzuk a fokhagymagerezdeket, majd összeturmixoljuk az olajjal, végül belekeverjük a sót. Jól záródó kis üvegben, hűtőben tároljuk. Friss vagy pirított kenyérre nagyon vékony...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
 Csirkemell Budapest módra
Csirkemell Budapest módra

A megtisztított hagymát felkockázzuk és 1 evőkanál vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát és pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a megmosott, megtisztított, nagyobb da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk