3 bögre puliszka liszt (kukoricadara)
6 bögre viz (a bogre kb.2,5 dl)
so
50 dkg juhturo
keves vaj
A vizet odateszem foni,keves soval
A puliszka lisztet atszitalom
Amikor a viz forr,allando keveres mellett bele szorom a puliszka lisztet
A tuzet kissebbre huzom,es hagyom foni...kozbe-kozbe megkeverem
Amikor mar elvalik az edeny falatol,akkor leveszem a tuzet
Egy edenyt vajjal kikenek,egy ujjnyi vastag puliszkat teszek...
Erre jon az elmorzsolt turonak a fele...
Utana meg egy reteg puliszka es turo...
A tetejere vaj darabkakat teszek es forro sutobe sutom amig a teteje kisse pirulni kezd...
En talalaskor keves fustolt sajtot is reszeltem a tetejere es par percig mikroba tettem amig a sajt kisse megolvadt...
Először a habgaluskákat készítjük el. A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük.Felverjük a sárgáját is. Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban feltesszük a tejet forrni,hozzá kev...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felvágjuk kockákra, és sós vízben megfőzzük. Ha készen van, megvárjuk, míg langyosra hűl, és hozzáadjuk a 2 tojást, sót, majd a liszt nagyobb részét folyam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, kockára vágva az olajon megpirítjuk, beletesszük a paprikát, és a kockára vágott krumplit. Sózzuk, kevés vízzel felöntjük, a kolbászokat karikára vágjuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű