3 bögre puliszka liszt (kukoricadara)
6 bögre viz (a bogre kb.2,5 dl)
so
50 dkg juhturo
keves vaj
A vizet odateszem foni,keves soval
A puliszka lisztet atszitalom
Amikor a viz forr,allando keveres mellett bele szorom a puliszka lisztet
A tuzet kissebbre huzom,es hagyom foni...kozbe-kozbe megkeverem
Amikor mar elvalik az edeny falatol,akkor leveszem a tuzet
Egy edenyt vajjal kikenek,egy ujjnyi vastag puliszkat teszek...
Erre jon az elmorzsolt turonak a fele...
Utana meg egy reteg puliszka es turo...
A tetejere vaj darabkakat teszek es forro sutobe sutom amig a teteje kisse pirulni kezd...
En talalaskor keves fustolt sajtot is reszeltem a tetejere es par percig mikroba tettem amig a sajt kisse megolvadt...
Elkészítés: Kevés tejjel a keményítőt elkeverjük. A többi tejet feltesszük forrni a cukorral.Mikor felforrt,levesszük a tűzhelyről és beleöntjük a keményítős tejet.Hozzákeverjük...
Elkészítési idő:Verd fel a tojásokat és keverd össze tejföllel. Forgasd meg a besózott húsokat lisztbe, a tojásos tejfölbe, végül a panko morzsában. Helyezd a bepanírozott húsokat sütőpapírral b...
Elkészítési idő:A tojásokat villával felverem, hozzáadom a lisztet, a tejet, beleszórom az összes fűszert, az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát meg a sütőport, és együtt jó habosra felverem. E...
Elkészítési idő: 15 percTedd egy késes aprítógépbe a szeletelt mandulát a kandírozott narancshéjat a porcukor felét és aprítsd fel. Facsard ki a narancs levét, és 25 ml-t egy szűrőn át önts egy kis edény...
Elkészítési idő: