Hozzávalók:
2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit felvesz.
A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagó tésztát kapunk.
Hirdetés
Hirdetés
1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túlsűrű (a gríz közben megszívta magát.)
3. titok: miután sós vagy leveses vízben kifőztük, beletesszük a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk.
Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt elérni.
Az egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az állaga.
Rózsáira szedem a brokkolit, megmosom és kevés vízben puhára párolom (kb 6-8 perc). Leszűröm, villával összetöröm, hozzákeverem a túrót, a lenmagolajat, ráreszelem a fokhagymát. Íz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 nagy tojást 1 mk sóval jól felverünk, hozzá keverünk 4 csapott ek cassava darát és 1 ek kókuszzsírt. 15 percig pihentetjük, enyhén sós bő vízben kb 20-25 perc alatt kifőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztatás A lencsét szükség esetén 1-2 órára vízbe áztatjuk. Lencse megfőzése Sós, borsos vízben feltesszük főzni, a babérlevéllel, fokhagymával és hagymával ízesítjük a főzőlev...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA quiche lorraine töltelékét a legcélszerűbb akkor elkészíteni, amikor a pitetésztát elősütöd. Ehhez először is vágd kb. 1 cm-es kockákra a húsos szalonnát, és közepes lángon kezd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű