1 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1 csésze fehér liszt, 1 csésze teljes búza darálva, 1 és fél csésze kukoricadara, 4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 csésze olaj, 1/2 csésze lenmag darálva, 2 közepes sárgarépa finomra lereszelve, 1 ek. szárított menta vagy 1 csokor nagyon apróra vágva, 1 ek. petrezselyem vagy 1 csokor nagyon apróra vágott, víz-amennyit felvesz
1. Daráld le a lenmagot - én kávédarálót szoktam használni a magok őrléséhez. Keverd össze másfél csésze vízzel és hagyd állni 5 percig. (Ez a keverék egyébként tökéletes tojáshelyettesítő, csak mondom! ;))
2. Keverd össze egy tálban habverővel a száraz összetevőket, majd keverd hozzá a sárgarépát és a zöldeket (menta és petrezselyem).
3. Az olajjal és a megduzzadt lenmaggal gyúrd össze az egészet egy lágy tésztává, majd tedd egy órára hűtőbe!
4. Lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra és darabold.
5. 150 fokon süsd 40 percig, míg kemény és aranybarna színű lesz. Én az utolsó 10 percben egy fakanállal kitámasztom a sütő ajtaját és így szárítom ki.
* Használj vicces sütikiszúrót, pl. csont vagy cica formájút.
A tojásokat verd fel sóval és borssal. A kenyerek egyik felét mustárral, a másikat majonézzel kend meg, és az egyikre sonkát, a másik felére mindnek sajtot rakj. Fordítsd egymásba...
Elkészítési idő:1. A túrót összetörjük, ráöntjük a tejet és lassan el kezdjük főzni. Kb. 30 perc főzés után leszűrjük, (leve salátákhoz felhasználható) majd hozzákeverjük a tojást, margarint és a...
Elkészítési idő:Egy mély tálban felütjük a tojásokat, teszünk bele egy csipet sót, és egy kis tejet (kb 0,5 dl.). Beleforgatjuk a kenyérszeleteket, majd bő forró olajban kisütjük. Friss zöldségekk...
Elkészítési idő: