egy fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
vaj
két evőkanál zöldfűszer
Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kissé megpárolunk egy pici vajon, majd hűlni hagyjuk.
Két evőkanálnyi zöldfűszert (pl. petrezselyem, kapor, snidling vagy turbolya esetleg tárkony) apróra vágunk és összekeverünk 4-5 evőkanálnyi puha vajjal. A végén összekeverjük a kihűlt hagymás vajjal, majd zsírpapírba tekerjük és a hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
A megmosott almákat vékonyra szeleteljük és meglocsoljuk citromlével. Egy edényben feloldjuk a cukrot a vízben, hozzáadjuk a fahéjat és a gyömbért majd felforraljuk. A szirupot hőá...
Elkészítési idő:A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...
Elkészítési idő:A céklát, a répát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, sóval, köménnyel és a zúzott fokhagymával. Összedolgozzuk annyi zabpehellyel hogy...
Elkészítési idő: