egy fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
vaj
két evőkanál zöldfűszer
Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kissé megpárolunk egy pici vajon, majd hűlni hagyjuk.
Két evőkanálnyi zöldfűszert (pl. petrezselyem, kapor, snidling vagy turbolya esetleg tárkony) apróra vágunk és összekeverünk 4-5 evőkanálnyi puha vajjal. A végén összekeverjük a kihűlt hagymás vajjal, majd zsírpapírba tekerjük és a hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
Minden hozzávalót egybe teszünk és tésztát készítünk majd duplájára kelesztjük. Ez kb egy óra. Az élesztőt nem kell futtatni, csak elmorzsolni! Miután a tésztánk megkelt 8 részre...
Elkészítési idő: 1 óra 30 percSima tésztává gyúrjuk a fenti hozzávalókat. (Én ezt ráhagytam a robotomra.) Ahogy sima, lefedve tegyük pihenni a hűtőbe, de azonnal is süthetjük. Egyenként a legjobb ha kb. 8...
Elkészítési idő:A hagymát gyorsan felaprítottam, megpirítottam olajon, ráhintettem 1 kanálnyi pirospaprikát, majd ment rá a darált husi. Megpirítottam azt is, majd fűszereztem, felöntöttem a sűrít...
Elkészítési idő: