A prószához:
6 nagy krumpli
15-20 dkg liszt (attól függően, hogy a krumpli mennyi levet ereszt)
1 tojás
1-2 dl tejföl
só
bors
őrölt kömény
petrezselyemzöld
kevés olaj a sütéshez
A töltelékhez:
6 nagy fej vöröshagyma
6 db virsli
15 dkg füstölt sajt
A tetejére:
10 dkg trappista sajt
A prószához a krumplit megpucoljuk és lereszeljük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kanállal vagy robotgéppel sűrű masszává keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben lepényeket sütünk.
A töltelékhez a hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük.
A lepényekbe kevés dinsztelt hagymát, reszelt füstölt
sajtot és 1-1 virslit teszünk, majd feltekerjük,
fogpiszkálóval megtűzzük és egy vékonyan kiolajozott
tepsibe helyezzük. A tekercseket reszelt trappista sajttal megszórjuk.
Kb 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megolvad és megpirul a tetején.
2 tekercs egy felnőttnek nagyon kiadós főétel.
Elkészítése: Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele. Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe tév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe töltsünk egy bögre cukrot, egy fél bögre vizet, majd adjuk hozzá egy fél citromnak a levét, majd jöhet bele egy kanál méz, amely remek baktériumölő. A legjobb, ha még b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumplit és a tojást héjában megfőzzük. A májat kockára vágjuk, beletesszük egy lábasba, rászeleteljük a hagymát, teszünk rá kevés olajat és vizet, és puhára pároljuk. Ha kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű