10dkg köles
3dl víz
3dl kókusztej
4ek xilit
1 citrom leve és héja
1ek kókuszreszelék
A kölest 3dl vízben felteszem főni. Amikor elkezd forrni, hozzáöntöm a 3dl kókusztejet. Ízesítem 4ek xilittel, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadom a kókuszreszeléket. Addig főzöm, amíg a köles megpuhul és elfő az összes folyadék. Hagyom kihűlni, majd alufóliába csavarom henger alakban és pár órára a hűtőbe teszem. Feldarabolom, olvasztott étcsokiba mártom, kevés kókuszreszelékkel díszítem.
A kefirhez adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. Alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a lisztet. Az egészet tésztává gyúrjuk. A tésztából egy go...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábast teleteszünk levendulával, nem kell a szára, elég csak a virágjait levágni. Vízzel felöntjük (közben megjegyezzük hogy hány liter vizet öntöttünk rá), lenyomatjuk a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű