Nem lehet pontos adagolást írni mert a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi legyen a liszt.
Ami kell bele : főtt áttört és langyosra hűlt burgonya. Só, 1 kanál tejfól, valamilyen zsiradék : jó a vaj is , az étolaj is vagy a zsír is.
A főtt , áttört burgonya ne legyen összeállításkor meleg de ne is hűljön ki teljesen.
A zsiradék aránya fontos, ki kell tapasztalni.
Amikor összeállt a tészta azonnal lehet sodorni,szaggatni majd zsiradékban kisütni.
A legfinomabb , csúcs.
A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állaga legyen. Fűszerezzük enyhén, vagy aki ahogyan szereti. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra, és annál fog...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő:Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti,hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az...
Elkészítési idő: 30 perc1. 4 csészényi forró vízben 2 csésze csicseriborsót habverővel simára keverünk. Állandó keverés közben keménnyé főzzük. 2. Egy lapos négyszögletes tálat (pl. jénai) kikenünk o...
Elkészítési idő: 1/2óra+1/2óra