Nem lehet pontos adagolást írni mert a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi legyen a liszt.
Ami kell bele : főtt áttört és langyosra hűlt burgonya. Só, 1 kanál tejfól, valamilyen zsiradék : jó a vaj is , az étolaj is vagy a zsír is.
A főtt , áttört burgonya ne legyen összeállításkor meleg de ne is hűljön ki teljesen.
A zsiradék aránya fontos, ki kell tapasztalni.
Amikor összeállt a tészta azonnal lehet sodorni,szaggatni majd zsiradékban kisütni.
A legfinomabb , csúcs.
Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és hagyd a vízben. A fokhagymát pucold meg. (ha petrezselymet is teszel bele, mosd meg, szedd le a leveleit és vágd apróra) Reszeld le a krumplit,...
Elkészítési idő: 20 perc1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...
Elkészítési idő: 10 perc