80 dkg burgonya
50 dkg párizsi
2 tojás
4 -5 evőkanál liszt
2 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
só
őrölt feketebors
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A párizsit a hagymával és fokhagymával ledaráljuk, és az összetört burgonya közé keverjük.Beleütünk 2 tojást, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd annyi Iisztet teszünk bele, hogy összefogja a masszát.
Vizes pogácsákat formálunk a masszából, majd Iisztben megforgatjuk, és felhevített forró olajon készre sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, egyenként kinyújtom és kifli formára tekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA müzli hozzávalóit mérjük ki, majd tegyük egy mély tálba. A diót kissé aprítsuk fel egy konyhakés segítségével. Egy kerámia, vagy teflon serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre és kez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nem túl mély lábosban vizet forralunk. Közben egy (grill) serpenyőt közepesen magas lángon hevítünk. Meglocsoljuk a kenyerek egyik oldalát ½ - ½ evőkanál olajjal, és a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Közepes