Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hamis fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg burgonya
50 dkg párizsi
2 tojás
4 -5 evőkanál liszt
2 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

Elkészítés:


A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A párizsit a hagymával és fokhagymával ledaráljuk, és az összetört burgonya közé keverjük.Beleütünk 2 tojást, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd annyi Iisztet teszünk bele, hogy összefogja a masszát.
Vizes pogácsákat formálunk a masszából, majd Iisztben megforgatjuk, és felhevített forró olajon készre sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Hamis fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zablepény
Zablepény

A zabpelyhet, sót és a szódabikarbónát egy tányérba tesszük. A két tojást felverjük a fél dl vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük. Egy serpenyőben megolva...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pupusas
Pupusas

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sóban érlelt citrom (Sóbors)
Sóban érlelt citrom (Sóbors)

A 2 evőkanál sót tegyük a befőttesüveg aljára. A citromot mossuk meg, a csúcsos végét vágjuk le, majd a levágott résztől indulva vágjuk be keresztben, de ne vágjuk át teljesen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Párizsikrém
Párizsikrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk