80 dkg burgonya
50 dkg párizsi
2 tojás
4 -5 evőkanál liszt
2 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
só
őrölt feketebors
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A párizsit a hagymával és fokhagymával ledaráljuk, és az összetört burgonya közé keverjük.Beleütünk 2 tojást, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd annyi Iisztet teszünk bele, hogy összefogja a masszát.
Vizes pogácsákat formálunk a masszából, majd Iisztben megforgatjuk, és felhevített forró olajon készre sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Mély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk. Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk. Amikor a víz...
Elkészítési idő:A rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő:A prószához a krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kanállal vagy robotgéppel sűrű masszává keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben lepényeket süt...
Elkészítési idő: