80 dkg burgonya
50 dkg párizsi
2 tojás
4 -5 evőkanál liszt
2 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
só
őrölt feketebors
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A párizsit a hagymával és fokhagymával ledaráljuk, és az összetört burgonya közé keverjük.Beleütünk 2 tojást, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd annyi Iisztet teszünk bele, hogy összefogja a masszát.
Vizes pogácsákat formálunk a masszából, majd Iisztben megforgatjuk, és felhevített forró olajon készre sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rúdat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejét használni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor keves...
Elkészítési idő: 18 percA diót érdemes megpirítani szendvicsgrillen vagy egy serpenyőben, de ha sietsz, ezt ki is hagyhatod. Aprítógépben daráld össze a diót az aszalt szilvával. A vizet és a nyírfacukr...
Elkészítési idő:Egy nagyobb, két literes kancsóba szeletelj bele egy almát. Bármilyen fajtát választhatsz, a víznek olyan íze lesz, mint az almának. Add hozzá a rúd fahéjat egyben vagy néhány dar...
Elkészítési idő:A minden hártyától megtisztított csirkemell filét aprítógépben (vagy kis lyukú húsdarálón) pépesre őrlünk, hozzáadjuk a fűszereket és jól átdolgozzuk, majd egy kevés olvasztott kók...
Elkészítési idő: