60 dkg liszt
30 dkg burgonya
15 dkg baromfizsír
2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 kávéskanál só,
bors
majoránna
60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfutatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majoránnát ízlés szerint, 2 tojássárgáját.
Jól összegyúrjuk és körülbelül 20 percig pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Összesen négyszer hajtogatjuk, 20 perces időt hagyva a hajtogatások között. Ezt követően pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojássárgájával megkenjük, és forró, 200 fokos sütőben kisütjük.
A szalonnát felcsíkozzuk, bevagdossuk és egy serpenyőben jó pirosra megsütjük. A hagymákat felszeleteljük és ebben a szalonnás zsiradékban megsütjük. A tojásokat egy tálkában jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábosban forrald fel a vizet és a cukrot együtt, alacsony, esetleg közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor keverd hozzá vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst falatnyi darabokra vágjuk, a káposztát átöblítjük, lecsepegtetjük. Olyan lábasban, amit sütőbe is be tudunk tenni, felhevítjük a zsírt, rádobjuk a húst. Körbep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűU veliku posudu stavite 5 manjih žlica kakaa u prahu, nekoliko žlica bijelog brašna, 200 g šećera u prahu i 200 g lješnjaka. Sve sastojke dobro promiješajte, pa kada dobijete kompa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű