60 dkg liszt
30 dkg burgonya
15 dkg baromfizsír
2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 kávéskanál só,
bors
majoránna
60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfutatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majoránnát ízlés szerint, 2 tojássárgáját.
Jól összegyúrjuk és körülbelül 20 percig pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Összesen négyszer hajtogatjuk, 20 perces időt hagyva a hajtogatások között. Ezt követően pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojássárgájával megkenjük, és forró, 200 fokos sütőben kisütjük.
Felteszünk főni 3/4 bögre kölest dupla annyi vízben. A zellert fél centis szeletekre vágjuk, belehelyezzük egy edénybe, és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. Addig pároljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket vékonyra szeleteljük, az öntettel leöntjük. Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa te is szárazból készíted, akkor ne felejtsd el előző este beáztatni. Miután megszívta magát, és puha (puhább) lett, mosd át, és amennyire tudod, kéztörlővel töröld szárazra. (Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű