Családireceptkönyv.hu

Leveles burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
30 dkg burgonya
15 dkg baromfizsír
2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 kávéskanál só,
bors
majoránna

Elkészítés:


60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzso­ljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfutatott 3 dkg élesz­tőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majo­ránnát ízlés szerint, 2 tojássár­gáját.

Jól összegyúrjuk és körül­belül 20 percig pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és ol­vasztott zsírral megkenjük. Összesen négyszer hajtogatjuk, 20 perces időt hagyva a hajtogatá­sok között. Ezt követően pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojás­sárgájával megkenjük, és forró, 200 fokos sütőben kisütjük.

Leveles burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zelleres kölesfasírt
Zelleres kölesfasírt

Felteszünk főni 3/4 bögre kölest dupla annyi vízben. A zellert fél centis szeletekre vágjuk, belehelyezzük egy edénybe, és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. Addig pároljuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos méz az őszi bacik ellen
Citromos méz az őszi bacik ellen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FRISS SALÁTA
FRISS SALÁTA

A zöldségeket vékonyra szeleteljük, az öntettel leöntjük. Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres, ropogós csicseriborsó
Fűszeres, ropogós csicseriborsó

Ha te is szárazból készíted, akkor ne felejtsd el előző este beáztatni. Miután megszívta magát, és puha (puhább) lett, mosd át, és amennyire tudod, kéztörlővel töröld szárazra. (Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk