RÚDBAN SÜLT PIZZA
3 dl tej
pici cukor
1 élesztő
1 dl langyos étolaj
50 dkg liszt
1 teáskanál só
Az élesztőt a langyos cukrozott tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tésztát jól összedolgozzuk, és kelesztjük egy fél órát. A tésztát két részre vesszük, és az egyiket lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel vagy paradicsomos szósszal megkenjük, és feltétet teszünk rá. Bejgli módjára feltekerjük, és olajozott tepsibe tesszük. Így járunk el a másik tésztával is. Tetejüket tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 40-45 perc alatt megsütjük.
Für den cremigen Kartoffelauflauf mit Schinken zuerst das Backrohr auf 200 Grad vorheizen und eine Auflaufform mit Butter einfetten. Die Kartoffeln schälen und in schmale Scheiben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát sós, köménymagos vízben puhára főzzük meg, szűrjük le a levét, majd vágjuk apró darabokra. Jól elkeverjük a fűszerekkel, a tojásokkal, végül adjunk hozzá 1-2 evőka...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű