2 db közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma1 teáskanál olívaolaj /ha nincs, akkor étolaj/
2-3 teáskanál tejföl
ízlés szerint só és őrölt bors
kapor
aki szereti, a végén tehet hozzá majonézt, esetleg néhány csepp ecetet, hogy pikánsabb legyen
A megmosott cukkinit lereszeljük, majd az olajon megpároljuk, míg elfő a leve.
A fokhagymát párolás közben is hozzáadhatjuk, de intenzívebb, ha nyersen kerül bele.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd robotgéppel/botmixerrel a többi hozzávalóval együtt pépesítjük, ha kész hozzákeverjük az aprított kaprot.
Néhány órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítós kenyérrel tálaljuk!
A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a húst, átsütögetjük, majd kiszedjük az edényből. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprítot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megmossuk,majd kupakot vágunk neki a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.A csirkemellet felkockázzuk,egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk,fűszerezzük.A sonk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt ledaráljuk vagy késes aprítóban felaprítjuk. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a sajtot és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hozzáütjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű