menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér lángos


Írta:

Elk. idő: 1.óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:
500 g liszt
2 kisebb krumpli megfőzve, összetörve
25 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál puha zsír
250 ml langyos víz

Feltét, ami tetszik, nálam ezek voltak:
Zöldfűszeres kecskesajt
1 kis pohár 175 g tejföl
bacon
pick szalámi
sonka
1 fej lilahagyma
2 jó marék reszelt trappista

Elkészítés:


A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letakarjuk, hogy szépen felfusson, kb. 10 perc.
Ezután a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük és már nyújthatjuk is, a gáztepsi méretére.
A pihentetés alatt előkészíthetjük a feltéteket, bemelegíthetjük a sütőt 180 fokra, és a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Tehát a tésztát a tepsibe helyeztük és megkenjük a kicsit megsózott tejföllel, majd rászórjuk a húsokat, a hagymát, végül a sajtot.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük.

Kenyér lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Gánica, avagy dödölle
Gánica, avagy dödölle

A krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy épp ellepje. Ha megfőtt, krumplinyomóval megtörjük a rajtlévő levében. Még forrón hozzákeverjük annyi lisztet, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranytej
Aranytej

Elkészítés: Keverjük jól össze a hozzávalókat egy kisebb serpenyőben. Közép magas hőfokon addig keverjük, amíg sűrű paszta állagú nem lesz. Ez nem tart sokáig, úgyhogy nem érdeme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Sajtgolyó
Sajtgolyó

A hozzávalókat összekeverjük, golyókat formálunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kemencés lángos
Kemencés lángos

Az élesztőt a fele vízben felfuttatom, a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő tartályába teszem és alaposan kidolgoztatom. A sütőlemezt beolajozom, kézzel kinyújtom rajta a tészt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk