6 db zsemle
50 dkg tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tejföl
4 ek cukor (kristály)
12 dkg mazsola (zsemlénként 1 ek)
3 dl tej
5 dkg vaj
A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával. 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy kivajazott tepsibe tesszük.
Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
Meglocsoljuk a tetejüket cukros tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
Forró sütőben letakarva 10 percig, majd e nélkül további 15-20 percig sütjük. (Amíg szépen meg nem pirul.)
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, rádobjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a ketchupot és ízesítjük a fűszerekkel. Té...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz élesztõt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPácolás, fűszeres pácok A fűszeres pácolás három célt szolgál: egyrészt a húsféléket ízesítjük, másrészt tartósítjuk és megőrizve a friss színét, növeljük élvezeti értékét. A gyak...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes