6 db zsemle
50 dkg tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tejföl
4 ek cukor (kristály)
12 dkg mazsola (zsemlénként 1 ek)
3 dl tej
5 dkg vaj
A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával. 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy kivajazott tepsibe tesszük.
Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
Meglocsoljuk a tetejüket cukros tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
Forró sütőben letakarva 10 percig, majd e nélkül további 15-20 percig sütjük. (Amíg szépen meg nem pirul.)
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
A kuszkuszra öntjük a felforrósított alaplevet, lefedve 10 percet hagyjuk puhulni, közben párszor átkeverjük. A megpucolt vöröshagymát félkarikákra, a paprikát karikákra vágjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy tapadás mentes serpenyőbe sajtot kell reszelni ( nem kell sok, mert úgy is összefolyik) és kisütni, mint a palacsintát, majd forrón rátenni egy kisebb pohárra, és így nyeri el...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz