1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
500 g sertés darált hús (sovány)
fűszerpaprika
feketebors (őrölt)
só
14 db gomba - csiperke/sampion
200 ml tejföl (20%-os)
50 g sajt - trappista (reszelt)
100 ml víz
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.
Felöntjük kevés kb. 1 dl vízzel, és további 10-15 percig főzzük.
Amíg fő a hús addig a gombafejeknek kiszedjük a tönkjét, és megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A gombákat megtöltjük a darált hússal.
A tetejére kb. 1 teáskanálnyi tejfölt teszünk, erre pici reszelt sajtot.
200 C fokos sütőbe tesszük, amíg szép piros lesz a sajt., ezzel el is készült a finom töltött gomba!
Az állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet megmelegítem, majd hozzáadom a grízt folyamatos keverés mellett. Folyamatosan keverve megvárom, hogy besűrűsödjön. Hozzáadom a cukrot, ha újra besűrűsödött már kész is.
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűEnyhén megpirítjuk a kardamomot, az ánizskapormagot, a római köményt és a koriandermagot, majd a borssal és a fahéjjal együtt megőröljük és átszitáljuk. Hozzáadjuk a többi alapanya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a rizst a vaníliás cukrot a csipet sót feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a cukrot, főzés után a tojássárgáját, a citromhéját és l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű