- 15 g élesztőt
- 1 tk. cukor
- kevés tej
- 25 dkg Schär mix B
- kk. só
- 15 dkg joghurt
- 1 tojás
Egy kevés tejben felfuttatjuk a 15 g élesztőt egy tk. cukorral, majd mikor felfutott, 25 dkg Schär mix B-vel, egy kis sóval, 15 dkg joghurttal és 1 tojással egy tálba öntjük. Robotgép dagasztófejével alaposan eldolgozzuk, majd meleg helyre tesszük megkelni. Amikor megkelt, még egyszer átdolgozzuk, és újra hagyjuk megkelni. Amint újra megkelt, süthetjük is ki a lángosokat.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tepsit kivajaztam és kiliszteztem. A lisztben elkevertem a sütőport. A tojásokat megmostam és különválasztottam. A fehérjét a porcukor felével...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat a tojás és 5 dkg sajt kivételével jól összedolgozzuk. Nagyon kevés ideig, -kb. 1/4 óráig- kell csak pihentetni, nem is igazán keleszteni. Pihentetés után lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tálba tesszük a sóval és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt és gyorsan összegyúrjuk egy nagy gombóccá. Frissen ta...
Elkészítési idő: 20 + 30 perc Nehézség: Nehéz